Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Zvolenské námestie ožilo obľúbenou akciou. Lesnícke dni v plnom prúde

Na zvolenskom námestí je rušno už od rána. Ľudí do centra prilákal bohatý program 11. ročníka Lesníckych dní.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenské námestie ožilo obľúbenou akciou. Lesnícke dni v plnom prúde
17
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenie 11. ročníka Lesníckych dní vo Zvolene v piatok predpoludním spestril folklórny súbor Poľana a keďže podujatie sa koná pod záštitou ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej, nasledoval jej slávnostný príhovor. „Tento projekt je nielen pre všetkých milovníkov lesov, ale aj pre tých, ktorí sa starajú o zveľaďovanie a ochranu lesov. Slovensko patrí svojimi prírodnými hodnotami k najbohatším krajinám Európy,“ povedala v príhovore ministerka Matečná.

Samozrejme, nesmelo chýbať ani slovo primátorky Lenky Balkovičovej: „Dnes je to 11 organizácií, ktoré spolu s mestom uzatvorili zmluvu o spolupráci a vyhlásili sme sa tak za hlavné mesto lesníctva na Slovensku. Dnes chceme naplniť tento pojem a samozrejme, plánujeme činnosti, ktorými dáme svetu a Slovensku vedieť, že naozaj chceme byť mestom lesov, zelene, mestom ekológie,“ doplnila primátorka Balkovičová.

Na podujatí nechýba bohatý program a množstvo akcií pre deti. Už od ráno sa to na námestí materskými škôlkami a deti nám prezradili, že najviac sa im páčil drevený kolotoč. Zaujalo ich ale aj lesnícke laboratórium, tvorivé dielne, výroba vtáčích búdok či sadenie stromčekov. Ako povedala ich učiteľk, chodievajú sem s deťmi každý roka a určite sa príde pozrieť ešte aj popoludní.

Akciou bola nadšená aj ďalšia mamička, Zvolenčanka Lea, ktorej sa najviac páči, "že sa tu deti vyšantia, môžu si postaviť vtáčie búdky a zasadiť stromčeky.“ Teší sa ale aj na kultúrny program, bohatý na tanečné a spevácke podujatia. Vyvrcholením podujatia bude práve koncert skupiny Polemic.

Jednou zo sprievodných akcíí tohtoročných Lesníckych dní je tiež voľba „Miss dreviny“, kde majú návštevníci možnosť zahlasovať za najkrajšiu drevinu. Zvolenčania neskrývali spokojnosť. „Ja som nadšená, lebo som sa tu vo Zvolene narodila. Teraz žijem už 30 rokov na Morave. Je to niečo, čo som nikde nezažila. Vychutnávam si to. Som rada, že vidím veci, ktoré sú spojené s prírodou,“ Viera, rodáčka zo Zvolena.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Lesníckych dní vo Zvolene!

V OBRAZOCH:Lesnícke dni lákajú na zvolenské námestie
17
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM