Správy

FOTO: Veľké investície do školstva. Vo Zvolene obnovili škôlky aj telocvičňu

Mesto Zvolen v uplynulom období investovalo množstvo financií do škôl. Zrekonštruovali sa materské školy Ľ. Fullu a Hrnčiarska, ihriská aj šatne.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľké investície do školstva. Vo Zvolene obnovili škôlky aj telocvičňu
8
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Mesto Zvolen začalo rekonštruovať cez letné prázdniny šatne a telocvičňu Základnej školy (ZŠ) Hrnčiarska. „Magistrát získal 104 000 eur od ministerstva školstva na zateplenie strechy nad telocvičňou, rekonštrukciu sociálnych zariadení, prezliekarní, kabinetov a ďalších priľahlých priestorov telocvične,“ uviedol vedúci odboru školstva mesta Zvolen Miroslav Marcinko. „Túto investíciu sme spolufinancovali vo výške 30 000 eur,“ do­dal.

Počas letných prázdnin boli ukončené aj komplexné rekonštrukcie materských škôl na uliciach Hrnčiarska a Ľ. Fullu. „Došlo k výmene okien a vonkajších dverí, zatepleniu, výmene časti podláh, elektroinštalácie, rozvádzačov a svietidiel, vykurovacích telies a termostatických ventilov vrátane obnoviteľného zdroja a tiež k výstavbe bezbariérových vstupov, spojovacích chodieb, vzduchotechniky,“ vymenoval Marcinko. Mesto na tento účel získalo nenávratný finančný príspevok takmer 1,09 milióna eur z európskych fondov, z programu Kvalita životného prostredia.

Samospráva bola tento rok úspešná aj v žiadosti o získanie finančného príspevku na vybudovanie a modernizáciu 11 odborných učební v štyroch základných školách s dotáciou približne 500 000 eur. Do škôl a vzdelávacích zariadení ide vo všeobecnosti aj najväčšia časť rozpočtu mesta, ročne je to približne 15 miliónov eur.

V OBRAZOCH: Investície do školstva vo Zvolene
8
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM