Nicole Regecová Kultúra

Divadelnú sezónu vo Zvolene otvorí galavečer: Kto zabojuje o prestížne ocenenie?

Milovníci divadla, zbystrite pozornosť! Už o pár dní odovzdajú pod Pustým hradom ceny Motýľ 2016. Mená nominovaných hercov a herečiek sú už známe!

Ilustračný obrázok k článku Divadelnú sezónu vo Zvolene otvorí galavečer: Kto zabojuje o prestížne ocenenie?
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostný galavečer MOTÝĽ 2016 otvorí v piatok 9. septembra 68. sezónu Divadla J. G. Tajovského. Vyhlásia na ňom najpopulárnejších hercov a herečky a najobľúbenejšiu inscenáciu divadla v uplynulej divadelnej sezóne.

Ako uviedla dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková, počas špeciálneho programu sa predstavia favoriti, ktorí získali v diváckej ankete Motýľ najvyšší počet hlasov.

„V aktuálnom ročníku došlo ale k zaujímavej situácii. Na jednom z miest nastala rovnosť hlasov, a preto DJGT predstavuje tento rok nie tri, ale hneď štyri najpopulárnejšie herečky,“ povedala Ferenčuková. Sú to Svetlana Sarvašová, Barbora Špániková, Dominika Výrostek Misárová a Jana Pilzová. Nominovaní sú herci Michal Ďuriš, Richard Sanitra a Štefan Šafárik a inscenácie Celebrity, Poplach v hoteli Westminster 2 a Lekárske tajomstvo.

DJGT nezabúda ani na svojich dlhoročných členov a tento rok odovzdá Cenu Čestný MOTÝĽ za celoživotný prínos pre DJGT inšpicientke a šepkárke Zore Jevčinovej, ktorá viac ako štyridsať rokov zasvätila divadelnej práci.

Čítajte tiež:

Divadelné prázdniny sa pomaly končia: DJGT predstavilo septembrové lákadlá

PREHĽAD akcií na týždeň vo Zvolene a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM