Jakub Forgács Správy

Čo bude s historickým zábradlím zo zvolenského parku? Takto vraj skončí, FOTO

Niektorých Zvolenčanov zaujíma osud zábradlia, ktoré zmizlo z Parku Ľudovíta Štúra. Mesto v tom má jasno.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s historickým zábradlím zo zvolenského parku? Takto vraj skončí, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Vladimír Bíro

Už niekoľko týždňov trvajú práce na rekonštrukcii zvolenského námestia rekonštrukcia, ktorá si vyžiadala úplnú uzávierku severnej časti Námestia SNP v úseku od križovatky Divadelná po koniec parku Ľ. Štúra, by podľa Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy MsÚ Zvolen mala potrvať do 11. júna 2020.

Historické zábradlie

Súčasťou uzávierky je aj vylúčenie verejnosti z parku Ľudovíta Štúra. Ako nás upozornil jeden z našich čitateľov, Zvolenčan Vladimír Bíro, práve v spomínanom parku sa nachádzalo historické zábradlie, o ktorého osud má obavy.

„Toto historické zábradlie, ktoré v tridsiatych rokoch minulého storočia kovali majstri zo Zvolena okolo parku Ľudovíta Štúra, ktorý prerábajú, má ísť do šrotu? Niekto kompetentný sa tým zaoberá? Je to kus histórie,“ napísal nám pán Bíro s obavami.

Mesto reaguje

Obrátili sme sa preto na mesto a zisťovali sme, aký bude osud tohto zábradlia. Ako sme sa dozvedeli, obyvatelia obavy mať nemusia.

„Historické zábradlie z Parku Ľudovíta Štúra je aktuálne uložené v archívnych priestoroch Mestského úradu vo Zvolene a takto to ostáva aj do budúcnosti,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa mesta Zvolen Ľubomíra Honíšková.

V OBRAZOCH: Historické zábradlie vo zvolenskom parku
3
Galéria
Zdroj: Vladimír Bíro
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM