Jakub Forgács Správy

Chcete ZLIKVIDOVAŤ injekčné striekačky? Nádobu premiestnili do NOVEJ lokality vo Zvolene

Vďaka Fixpointom a zodpovedným občanom sa v meste pod Pustým hradom podarilo za tento rok bezpečne zlikvidovať stovky injekčných striekačiek.

Ilustračný obrázok k článku Chcete ZLIKVIDOVAŤ injekčné striekačky? Nádobu premiestnili do NOVEJ lokality vo Zvolene
Zdroj: FB Mesto Zvolen

Nádoba na injekčné striekačky alebo ihly rôzneho druhu s názvom Fixpoint bola kvôli nízkej vyťaženosti premiestnená do novej lokality – na Záhonok medzi polyfunkčnú budovu a obytný panelový dom. Mesto Zvolen o tom informuje na sociálnej sieti.

„Vďaka Fixpointom a zodpovedným občanom sa v meste podarilo za tento rok bezpečne zlikvidovať zatiaľ viac ako 318 injekčných striekačiek,“ uvádza mesto.

Čo robiť so striekačkou?

  • Dôležité je nechytať striekačku holou rukou, ale použiť napríklad vreckovku. Nie je tiež vhodné manipulovať s ihlou viac, ako je nutné, to znamená nechytať ju v blízkosti hrotu, ale z druhej strany. Ideálne je mať pri sebe nádobu, do ktorej možno ihlu vhodiť, napríklad prázdnu umelohmotnú fľašu alebo plechovku. Takto ošetrená sa potom dá likvidovať aj s komunálnym odpadom.
  • Bezpečnejšie je však vhodiť striekačku priamo do nádoby Fixpoint cez malý otvor bez toho, aby niekoho ohrozila.
  • Ďalšou voľbou je telefonicky kontaktovať Mestskú políciu na telefónnom čísle 159 a identifikovať miesto nálezu voľne pohodenej striekačky. Obyvatelia majú taktiež možnosť telefonicky nahlásiť nález Občianskemu združeniu STORM na telefónnom čísle 0905 943 229.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM