Správy

Areál zvolenskej nemocnice sa mení na nepoznanie: Začalo sa s BÚRANÍM starých budov, FOTO

V areáli nemocnice došlo aj k dočasnej zmene organizácie dopravy a pohybu osôb s cieľom čo najviac odľahčiť dopravu popred chirurgický pavilón.

Ilustračný obrázok k článku Areál zvolenskej nemocnice sa mení na nepoznanie: Začalo sa s BÚRANÍM starých budov, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Vo vstupnej časti do areálu nemocnice vo Zvolene sa v pondelok (13. 3.) začalo búranie starých a nevyužívaných budov. Ich likvidáciou má vzniknúť priestor pre výstavbu nového pavilónu z plánu obnovy a odolnosti. Práce si vyžiadali aj dočasnú zmenu organizácie pohybu osôb a dopravy. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Zmena organizácie dopravy

„Od pondelka sme asanovali vstupný blok, známy podjazd, kadiaľ autá prichádzali do nemocnice. Pokračuje sa s prácami v sektore krčného oddelenia, budova sa postupne rozoberá s prihliadnutím na čo najmenšiu prašnosť, práce sa realizujú šetrne vrátane kropenia,“ uviedol vedúci technického úseku nemocnice Vladimír Čaňo.

V areáli nemocnice došlo aj k dočasnej zmene organizácie dopravy a pohybu osôb s cieľom čo najviac odľahčiť dopravu popred chirurgický pavilón. Pre pacientov a návštevníkov boli vybudované dva nové vstupy do nemocnice.

Odstránia aj lekáreň

„V najbližších dňoch očakávame, že časť budovy, ktorá je vnútri areálu, dokážeme úplne zdemontovať,“ dodal Čaňo s tým, že búracie práce budú následne pokračovať druhou etapou. V rámci nej sa počíta s odstraňovaním bývalej lekárne a časti hospodárskej budovy, obe fázy búrania by mali pokračovať najbližších 14 dní.

Búranie starých a nevyužívaných budov realizuje nemocnica vo vlastnej réžii za približne 500-tisíc eur, cieľom je vytvoriť priestor pre výstavbu nového pavilónu z prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti. V rámci projektu za viac ako 33 miliónov eur nemocnica počíta s vybudovaním päťpodlažného pavilónu chirurgie s novými operačnými sálami. Pribudnúť by malo tiež 60 nových lôžok či rodinné izby na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V areáli nemocnice začali s búraním starých a nevyužívaných budov
7
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM