Správy

Ako sa testuje na Sliači? V kúpeľoch aj vo vojenskej nemocnici, FOTO

Obyvatelia si pri testovaní pomáhajú aj sami. Podľa primátorky si navzájom telefonujú a informujú sa o stave pred odberovými miestami. Zapojili však aj kamery.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa testuje na Sliači? V kúpeľoch aj vo vojenskej nemocnici, FOTO
8
Galéria
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

V meste Sliač sa antigénové testy vykonávajú aj vo vojenskej nemocnici či v areáli kúpeľov, kde sú aj počas operácie Spoločná zodpovednosť ubytovaní liečební hostia. Dlhé rady pred odberovými miestami sú však minulosťou prvého kola. O podrobnostiach informovala primátorka Ľubica Balgová.

Ľudia si pomáhajú

„Oba dni evidujeme veľmi pokojný priebeh. V nedeľu už nikde nie sú skoro žiadne rady, čaká sa iba na vyhodnotenie testov,“ potvrdila Balgová s tým, že zatiaľ bolo otestovaných viac ako 2 000 obyvateľov kúpeľného mesta.

Dlhé rady počas prvého kola sa podľa primátorky tvorili kvôli informáciám o tom, že hrozí nedostatok testov.

Obyvatelia si však pri testovaní pomáhajú aj sami. Podľa primátorky si navzájom telefonujú a informujú sa o stave pred odberovými miestami. „Niektorí občania pripravili online kamery, ktoré snímajú odberové miesta a my to zdieľame na sociálnych sieťach,“ ocenila Balgová.

V nemocnici aj v kúpeľoch

V meste Sliač je k dispozícii päť odberových miest, medzi nimi aj vojenská nemocnica a kúpele.

„Obe ponúkli svoju pomoc a poskytli aj kvalifikovaný zdravotnícky personál, čím nám tieto povinnosti odpadli,“ vysvetlila Balgová. Tvrdí tiež, že blízkosť vojenského veliteľstva, ktoré riadi operáciu testovania vo väčšine okresov Banskobystrického kraja, mestu žiadnu výhodu neprinieslo. „V prvom kole dokonca zvolili takú logistiku, že materiál sa ku nám dostal medzi poslednými,“ podotkla primátorka, no ocenila rýchlosť komunikácie armády so samosprávou.

V priloženej fotogalérii sa môžete pozrieť, ako to vyzerá na odberných miestach na Sliači!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Druhé kolo plošného testovania v kúpeľoch v Sliači
8
Galéria
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM