Stanislav Černák Rôzne

Aj vidiek má svoj parlament: Preberať sa budú jeho problémy a potreby, ale vyhlásia aj Vidiecku ženu roka

V Krupine prebieha zaujímavé podujatie Fórum Vidieckeho parlamentu, kde sa preberajú potreby vidieka. Súčasťou podujatie bude aj vyhlásenie súťaže Vidiecka žena roka.

Ilustračný obrázok k článku Aj vidiek má svoj parlament: Preberať sa budú jeho problémy a potreby, ale vyhlásia aj Vidiecku ženu roka
Zdroj: TASR

Už VIII. Fórum Vidieckeho parlamentu, nad ktorým prevzal záštitu prezident Andreja Kiska, sa začalo dnes v Krupine. Účastníci na ňom rokujú o konkrétnych problémoch a potrebách vidieka a o možných riešeniach.

„Na zasadnutie pozývame iniciatívnych ľudí, ktorých skúsenosti, vzdelanie a lídrovské schopnosti dávajú predpoklad k vytvoreniu efektívnych vidieckych politík, ktoré pomôžu zabezpečiť optimálne podmienky pre rozvoj vidieka a pre rozumné využívanie európskych fondov,“ uviedla predsedníčka Vidieckeho parlamentu Mária Behanovská.

Rokovať sa bude v štyroch pracovných skupinách – Životné prostredie, Medzinárodný rok rodinných fariem vo svete áno a na Slovensku?, Ženy do voza aj do koča a Postavenie mladých ľudí v spoločnosti. Garantmi skupín sú špecialisti, ktorí poskytnú účastníkom vstupné informácie o súčasnom stave a legislatívnych rámcoch príslušnej problematiky.

O 19.00 h je na programe slávnostný večer spojený s vyhlásením víťaziek súťaže Vidiecka žena roka – Líderka 2014. Toto podujatie sa koná pod záštitou europoslankýň Jany Žitňanskej a Moniky Smolkovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM