Barbara Dallosová Samospráva

Známe mená zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Kotleba, Flimer či Kováčová?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Iba niektorí z nich však zverejnili svoje celkové príjmy. Pozrite, čo všetko priznali.

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marián Kotleba pracoval v roku 2013 aj ako prevádzkár v banskobystrickom podniku. Priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 1 217,75 eur a príjem z iných zamestnaní 244,62 eur. Patrí mu tiež podiel (48/180) na pozemku v Krásnohorskom Podhradí.

Žiarsky okres zastupujú štyria poslanci

Žiarsky volebný obvod má medzi krajskými poslancami štyroch zástupcov. Sú nimi starosta Slaskej Daniel Gelien, starostka Janovej Lehoty Božena Kováčová a dvaja žiarski lekári – Vladimír Flimer a Ladislav Kukolík.

Daniel Gelien vykonáva funkciu v orgánoch územnej samosprávy. V oznámení uvádza, že zo starostovania mal príjem. Ďalší zárobok, ktorý Gelien za minulý rok priznal, plynie z jeho členstva v dozornej rade. Spolu teda priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 5 889,60 eur a príjem z iných zamestnaní 22 794,10 eur. Medzi svoj nehnuteľný majetok Gelien uviedol napríklad rozostavaný dom, záhrady, či lesné pozemky. Medzi záväzky za minulý rok patril hypotekárny úver.

Vladimír Flimer je v našom meste známy ako najmä lekár. To uvádza aj v priznaní za minulý rok. Okrem výkonu tohto povolania a poslancovania za BBSK uvádza, že bol aj konateľom spoločnosti a tiež členom dozornej rady. Flimer priznal rodinný dom, pozemky, a garáž.

V zastupiteľstve kraja sedí za náš okres aj starostka Janovej Lehoty Božena Kováčová. Starostovanie Kováčová aj uvádza. Z výkonu verejnej funkcie v minulom roku zarobila 5 889,60 eur. Jej príjem z iných zamestnaní bol 22 411,47 eur. Okrem toho Kováčová priznala dom, jeho zariadenie a osobné auto. Všetko však s polovičným podielom. Jej oznámenie o majetku obsahuje aj súhrn majetku jej manžela, ktorý je vlastníkom druhej polovice. Medzi záväzkami starostky a poslankyne nájdete úver.

Ladislav Kukolík je v meste známym menom i tvárou. Primár anesteziologického oddelenia žiarskej nemocnice, krajský poslanec, niekdajší primátorský kandidát a po nedávnych komunálnych voľbách aj poslanec mestského zastupiteľstva. To, že je primárom, hovorí aj jeho oznámenie za minulý rok. Kukolík bol tiež členom dozornej rady v istej spoločnosti. V uplynulom kalendárnom roku bol jeho príjem z výkonu funkcie 5 912,16 eur, a príjem z iných zamestnaní činil 49 112,69 eur. V majetkovej časti oznámenia figuruje byt a auto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM