Barbara Dallosová Kultúra

Zimné kino v našom regióne: Filmy sa sledovali aj na nevšedných miestach, FOTO

Nudné vysedávanie v kine? Ani náhodou. Obľúbená filmová akcia nechala divákov chvíľami aj vymrznúť, alebo dotiahla kinosálu priamo do obývačky jednej z domácností v meste...

Ilustračný obrázok k článku Zimné kino v našom regióne: Filmy sa sledovali aj na nevšedných miestach, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu večer skončil v Banskej Štiavnici 5. ročník Zimného filmového seminára 4 živly, ktorý bol venovaný téme REBÉLIE. Celovečerné aj krátkometrážne filmy rôznych rokov vzniku i krajín pôvodu tvorili počas posledného februárového víkendu program podujatia, ktoré láka do mesta z roka na rok viac návštevníkov a návštevníčok.

Návštevnosť prekvapila organizátorov

„Návštevnosť zimných 4 živlov výrazne prekonala naše očakávania. Kapacita seminára je v jeho zimnej verzii obmedzená najmä kapacitou banskoštiavnického kina Akademik, ktorého hľadisko bolo prakticky na každej projekcii zaplnené. Vypredali sme všetky akreditácie a pevne verím, že sme výberom filmov potešili publikum. Je pre nás dôležité uvádzať filmy, vďaka ktorým diváci a diváčky získajú nielen lepší prehľad v kinematografii, ale im prinesú aj rozšíria obzory v pohľade na zvolenú tému,“ zhodnotila Daniela Chlapíková, výkonná riaditeľka podujatia.

Kino v mrazoch aj v obývačke

4 živly tradične prinášajú filmy aj mimo kinosály, na netradičné a neočakávané miesta. Po úspešnom vlaňajšom experimente zopakovali aj tento rok zimné premietanie na letnom amfiteátri, kde publiku ponúkli dvojicu krátkych filmov z archívu Slovenského filmového ústavu.

V rámci sprievodnej akcie, výstižne nazvanej KinObývačka, premietli v jednej zo štiavnických domácností vyššie spomínaný film Jama, po ktorom jeho tvorca diskutoval s domácimi a ich hosťami.

Čaká nás letná verzia

Pre tých, ktorým vymŕzanie v zasneženom amfitátri nie je zrovna po vôli, možno ulahodí letná verzia obľúbeného podujatia. Letná verzia filmového seminára 4 živly, ktorú čaká v auguste už 18. ročník, sľubuje ešte viac filmov, prednášok či hudobných párty v zaujímavých priestoroch Banskej Štiavnice. Jej témou bude MLADOSŤ a organizátori vyzývajú všetkých filmových fanúšikov, aby si do kalendára poznačili dátum 10. – 14. 8. 2016.

4 živly: Návštevnosť prekvapila aj organizátorov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM