Zuzana Vajayová Futbal

Žiarsky futbal s novým sponzorom

Žiarsky futbal má od mája nového sponzora. Je ním mestský podnikateľ a vstupom do klubu získal väčšinový podiel.

„Koncom minulého roka prejavil záujem o vstup do futbalového klubu pán Bezák,“ informoval náš portál konateľ futbalového klubu Žiar nad Hronom – Ladomerská Vieska Martin Baláž. Nový sponzor pritom získal väčšinový podiel – 51%. Zvyšok je v rukách mesta.

„Máme strategického partnera, od ktorého očakávame nielen finančný prínos, ale aj potenciál týkajúci sa riadenia v klube,“ hovorí konateľ, ktorý vzápätí dodáva, že nový partner má záujem pracovať najmä s mládežou. „Chceme stavať na vlastných odchovancoch,“ prízvukuje Baláž.

Mesto sa dominantného postavenia nového sponzora nebojí: „Rozhodovací mechanizmus je nastavený tak, že musia súhlasiť obe strany,“ vysvetľuje konateľ. Snahou futbalového klubu aj do budúcnosti ostáva hľadať ďalších sponzorov. Finančné prostriedky hrajú vo futbale zásadnú úlohu najmä v súčasnosti, keď sa domáci tím mužov uchádza o postup do tretej ligy: „Chceme určite postúpiť. V budúcej sezóne to síce nebude jednoduché, ale náklady na tretiu ligu nie sú o veľa vyššie,“ uzatvára konateľ.

Niekoľkokrát sme sa pokúsili skontaktovať aj s novým sponzorom žiarskeho futbalu, no do našej uzávierky sa nám nepodarilo získať jeho stanovisko.

Autor: Katarína Pružinová Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM