Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske mamičky sa dočkali: Nové centrum na FOTKÁCH

Centrum, ktoré žiarskym mamičkám dlho chýbalo, má za sebou prvé dni prevádzky. Ako to v ňom vyzerá a funguje?

Ilustračný obrázok k článku Žiarske mamičky sa dočkali: Nové centrum na FOTKÁCH
24
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V zrekonštruovaných priestoroch bývalej škôlky na ulici Dr. Janského vzniklo materské centrum s názvom Úlik. Mesto ho zriaďuje cez občianske združenie (OZ) Za Žiar. Centrum pre matky s malými deťmi v Žiari nad Hronom chýba už niekoľko rokov. Ako na oficiálnom otvorení centra uviedol primátor Peter Antal, práve pre narastajúci dopyt od žiarskych mamičiek sa mesto rozhodlo zriadiť Úlik.

Za poplatok i na permanentku

Kým primátor slávnostne strihal pásku, najmenší Žiarčania si nerušene užívali mobiliár a herné prvky. Centrum bude okrem vybaveného priestoru ponúkať tiež aktivity vo vlastnej réžii aj s externými lektormi.

Ako pre Žiar24 uviedla správkyňa centra Jana Rigová, v ponuke bude v najbližšom čase angličtina, babygym či montessori dielničky. ,,V budúcnosti plánujeme aj nejaké prednášky, napríklad o zdravej strave. Čo budú mamičky chcieť, to sa sem budeme snažiť dostať," vysvetlila Rigová.

Otváracie hodiny centra zatiaľ fungujú v skúšobnom režime, a to od pondelka do štvrtka od 8:00 do 12:00 hod. a v stredu do 16:00 hod. Ako priblížila správkyňa, február je ešte monitorovacím mesiacom a do budúcnosti je vízia otvárať centrum do 16:00 hod. až trikrát týždenne, keďže mamičky o poobedené hodiny prejavujú záujem. Poplatok za jednorázový celodenný vstup je 1,50 eur. Mamičky si tiež môžu zakúpiť permanentku za 7 eur s platnosťou jeden mesiac. Každá lektorská aktivita navyše bude spoplatnená osobitne.

Bazénik s loptičkami patrí medzi najobľúbenejšie prvky
Bazénik s loptičkami patrí medzi najobľúbenejšie prvky / Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mamičky sa chcú stretávať

Centrum je pre klientov otvorené už od minulej stredy (15.2.), slávnostne jeho prevádzku zahájili len teraz. Prvé dni fungovania hodnotia správkyňa i mamičky pozitívne. ,,Za tých pár dní to funguje výborne, nevyskytli sa žiadne problémy. Prišlo sa pozrieť a vyskúšať si to tu zatiaľ asi 20 mamičiek, mnohé sa vracajú," hovorí Rigová.

,,My sme tu boli včera prvý raz a veľmi sa nám tu páčilo, tak sme sa rozhodli prísť aj dnes. To, čo nás sem pritiahlo je, že sme tu v kolektíve, s inými detičkami a mamičkami. Plánujeme si vyskúšať aj cvičenie pre deti, ktoré tu má byť, aj montesori aktivity," hovorí Ivana, mamička malého Tobiasa.

Ako vysvetlila správkyňa, veková hranica pre návštevníkov určená nie je: ,,Myslím si, že do tých 10 rokov tu tie detičky vždy majú čo robiť. Aspoň dievčatká určite, chlapci, tí začínajú byť skôr takí šintri… Ale keď príde maminka s bábätkom, môže pokojne priniesť aj staršie dieťa."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM