Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarska nemocnica oslavuje šesťdesiatku: Spoznali by ste ju na RETRO záberoch?

Žiarska nemocnica má na chrbte šesť krížikov. Pozrite si zábery budovy i momenty z jednotlivých oddelení z čias dávno minulých...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska nemocnica oslavuje šesťdesiatku: Spoznali by ste ju na RETRO záberoch?
6
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Nemocnica v Žiari nad Hronom oslavuje 60. výročie od položenia základného kameňa. Jej základy začali rásť v roku 1958, päť rokov na to sa už starala o prvých pacientov. Pri tejto príležitosti si nemocnica slávnostne pripomenula svoje výročie a zároveň ocenila 17 výnimočných zamestnancov, ktorí jej sú verní už desiatky rokov. Akési narodeniny našej nemocnice sa oslavovali v žiarskom MsKC (28.11.) a nechýbali spomienky na časy dávno minulé.

Základný kameň nemocnice bol poklepaný presne 21. septembra 1958. Uvádza to v tlačovej správe sieť Svet zdravia, do ktorej v súčasnosti žiarska nemocnica patrí. Ako pre mnohé iné veci, i pre nemocnicu bol hnacím motorom závod, ktorý prepísal dejiny nášho mesta. Nová nemocnica tak mala poskytovať zdravotnú starostlivosť aj pracovníkom závodu a ich rodinám .

,,Žiarsku nemocnicu slávnostne otvorili 31. augusta 1963. V tomto čase mala 235 lôžok a štyri oddelenia – interné, detské (vrátane neonatológie), gynekologicko-pôrodnícke a chirurgické. S postupným nárastom pracovníkov závodu sa rozširovali aj obvodné lekárske služby a pribudla lekáreň," konkretizuje Svet zdravia.

Od šesťdesiatych rokov nemocnica zmenila tvár aj rozsah poskytovaných služieb. Dnes nemocnica zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 100-tisíc obyvateľov, a to nielen z nášho okresu, ale aj širšieho okolia, ako je Žarnovica, Kremnica, Banská Štiavnica či Nová Baňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM