Barbara Dallosová Rôzne Správy

Železničná stanica v regióne so zmenou: Tu už lístok na vlak nekúpime

Cestujete vlakom? Nezostaňte prekvapení. Neďaleká stanica od jesene ruší predaj lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Železničná stanica v regióne so zmenou: Tu už lístok na vlak nekúpime
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Banskoštiavničania využívajúci vlakovú dopravu si od začiatku tohto mesiaca už lístok na vlak v miestnej železničnej stanici nekúpia. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a.s., totiž z dôvodu nízkej efektívnosti od septembra tohto roku zrušila internú pozíciu pokladníka a pristúpila k predaju prostredníctvom externého zmluvného predajcu.

Lístkov sa predávalo málo

,,Chápeme, že zrušenie predaja cestovných dokladov v tejto železničnej stanici je pre niektorých obyvateľov a návštevníkov Banskej Štiavnice nepopulárnym krokom, toto rozhodnutie však vzišlo po dôkladnej analýze," uviedol v tejto súvislosti hovorca spoločnosti Tomáš Kováč.

Hlavným dôvodom sú podľa jeho slov nízke tržby a nízky počet predaných dokladov, ale aj postupné skracovanie pokladničných hodín a časté úplné výpadky predaja zo strany zmluvného partnera. Cestujúci z Banskej Štiavnice si tak môžu lístky zakúpiť cez internet, prostredníctvom SMS alebo priamo vo vlaku.

Galéria na stanici

Časť priestorov vlakovej stanice v Banskej Štiavnici má od roku 2009 v prenájme občianske združenie Štokovec, ktoré tu zriadilo kultúrne centrum Banska St a nica Contemporary. Vďaka umelcom z tejto iniciatívy sa tak staničná hala premenila na verejnú galériu, kde mohli cestujúci obdivovať umeleckú produkciu.

V súvislosti so zrušením pokladnice združenie informovalo, že staničná hala bude zatvorená s výnimkou dvoch dní, a to v nedeľu od 13.30 do 18.00 h a v pondelok od 11.30 do 16.00 h. „My sme lístky predávali šesť rokov a chceli sme to robiť aj naďalej. ZSSK sa rozhodla inak, čo musíme akceptovať,“ podotkla Zuzana Bodnárová zo združenia Štokovec s tým, že vo svojich umeleckých aktivitách budú pokračovať aj naďalej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM