Barbara Dallosová Rôzne Rôzne

Zbierali fotky zo sociálnych sietí, vznikol originálny kalendár: Pomôcť má známej pamiatke v našom regióne

Kalendár s panorámami atrakcie, ktorá láka množstvo turistov, vznikol nevšedným spôsobom. Nestojí za ním totiž žiadny profesionálny fotograf. Zábery pochádzajú od rôznych ľudí, ktorým krásny výjav v našom regióne učaroval.

Ilustračný obrázok k článku Zbierali fotky zo sociálnych sietí, vznikol originálny kalendár: Pomôcť má známej pamiatke v našom regióne
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci, ktorí zachraňujú banskoštiavnickú Kalváriu, prišli tento rok s originálnym nápadom. Pre obdivovateľov tejto neprehliadnuteľnej pamiatky pripravili kalendár na rok 2016 s jej fotografiami. Výnos z predaja chcú použiť na opravu kalvárie.

Fotky našli na sociálnych sieťach

,,Chceli by sme z toho spraviť tradíciu, uvidíme, či sa táto myšlienka ujme," povedal Martin Macharík, predseda občianskeho združenia Kalvársky fond. Fotografie v kalendári pochádzajú od viacerých autorov.

,,V poslednom čase sa na internete často objavujú veľmi zaujímavé fotografie kalvárie, a tak sme sa rozhodli ich autorov osloviť," dodal Macharík s tým, že väčšinou ich našli na sociálnych sieťach.

Grant nestačí

Ako priblížil Macharík výnos z predaja kalendára použijú na obnovu Horného kostola, na ktorý sa v súčasnosti sústreďujú. ,,Na tento účel nemáme žiadny veľký grant, iba menších sponzorov, čo je síce tiež super, ale nestačí to," ozrejmil. Kalendár stojí deväť eur a je možné zakúpiť ho v miestnych obchodoch a prevádzkach alebo objednať na emailovej adrese Kalvárskeho fondu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM