Barbara Dallosová Správy

Všetky žiarske priechody sa nanovo vyfarbia: Tipnite si, koľko ich máme dokopy a koľko to bude stáť

Ako avizovala radnica, nový náter by sa mal tento rok dostať všetkým priechodom pre chodcov v meste. Z mestskej kasy na to poputujú tisíce eur. S prácami sa už na severnom konci mesta začalo, škrt však spravilo počasie.

Ilustračný obrázok k článku Všetky žiarske priechody sa nanovo vyfarbia: Tipnite si, koľko ich máme dokopy a koľko to bude stáť
Zdroj: Dnes24.sk

V polovici mája začali žiarske Technické služby s obnovou priechodov pre chodcov na mestských komunikáciách. ,,V tomto roku máme v pláne natrieť všetky priechody. Dohromady ide o 129 bielych a 15 zvýraznených červeno-bielych priechodov, ktoré sú najmä pred školami, školskými zariadeniami a nemocnicou," priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Mesto to bude celé stáť približne 16 000 eur. Ako prvé prišli na rad priechody na severe mesta na Ulici SNP, cez Jilemnického a Hurbanovu ulicu.

,,Bohužiaľ, aktuálne nám tieto práce komplikuje počasie," podotkol hovorca s tým, že pre opakujúce sa dažde ich museli odložiť. Technické služby budú v premaľovávaní pokračovať hneď, ako im to počasie dovolí.

Nátery na priechodoch obnovujú v Žiari nad Hronom v pravidelne. Prax ukázala, že farba vplyvom jazdenia a tiež poveternostných vplyvov vybledne približne za rok. Aby boli priechody stopercentné a viditeľné aj z diaľky, obnovujú ich v ročných až dvojročných intervaloch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM