Barbara Dallosová Správy

V dedinke neďaleko Žiaru sa volilo opäť: V hre bola stolička odstúpeného starostu!

Zatiaľ čo zvolení zástupcovia na čelách miest a obcí už úradujú od minulého roka, niekoľko obcí na Slovensku fungovalo až doposiaľ v akomsi provizóriu. Medzi nimi aj dedina z nášho okresu. Novembrovú voľbu starostu si v nej tento víkend zopakovali....

Ilustračný obrázok k článku V dedinke neďaleko Žiaru sa volilo opäť: V hre bola stolička odstúpeného starostu!
Zdroj: TASR

Dolná Trnávka v Žiarskom okrese je jednou zo štyroch obcí banskobystrického kraja, kde si v sobotu (13.6.) obyvatelia opäť volili svojich starostov. Bývalý starosta obce Juraj Tesák (NEKA), ktorého si obyvatelia zvolili do funkcie v minuloročných komunálnych voľbách, sa totiž vzdal svojho mandátu.

Ako už v sobotu hodnotil predseda miestnej volebnej komisie Ján Majerský, doplňovacie voľby v obci raritou, záujem o ne je však porovnateľný ako o komunálne voľby v riadnom termíne. ,,Nedá sa povedať, že by bol nejaký rozdiel. Sú to ako každé voľby, chodia aj starší, ale je tu aj dosť mladých," podotkol o voľbách v obci, kde je 292 oprávnených voličov.

V doplňujúcich voľbách sa o priazeň Dolnotrnavčanov sa uchádzali 51-ročný dispečer Dušan Kopčan (NEKA) a 37-ročná projektová manažérka Katarína Lajčiaková (NEKA). Ako inforoval Majerský, Lajčáková získala 128 hlasov, jej protikandidát 51-ročný dispečer Dušan Kopčan (NEKA) získal 77 hlasov. Na čelo obce sa teda tentoraz postaví žena.

V Banskobystrickom kraji uplynulú sobotu prebiehali doplňujúce voľby i v obciach obciach Hodejov a Valice v okrese Rimavská sobota a v obci Želovce v okrese Veľký Krtíš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM