Barbara Dallosová Futbal

Talenty z U10 zabojovali v Českom Brode, bránky súperov nešetrili: Výsledky a mená strelcov vnútri!

Na dôležitý turnaj u českých susedov vyrážali prípravkári z FK Pohronie s veľkým rešpektom. Na trávniku ale ukázali svoje kvality...

Ilustračný obrázok k článku Talenty z U10 zabojovali v Českom Brode, bránky súperov nešetrili: Výsledky a mená strelcov vnútri!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný turnaj v Českom Brode bol pre talenty z kategórie U10 (nar. v r. 2006) veľkou výzvou. Chalani vycestovali za súpermi zvučných klubových mien s patričnou pokorou.

Sústrediť sa na seba

Do turnaja sa prihlásilo 24 mužstiev a s výnimkou Slávie Praha sa ho zúčastnili všetky popredné české mužstvá ako Sparta Praha či FC Viktoria Plzeň. Žiarčania však nešli naslepo a na kvality súperov boli dôsledne pripravení, sústredili sa však najmä na tie vlastné.

,,Chalani už vedia že sa nepripravujeme na daného súpera ale snažíme sa maximálne sústrediť len na seba a svoje naučené veci z tréningu, ktoré sa snažíme predviesť aj so všetkými detailami, na ktorých spolu už rok pracujeme," hovorí o kľúči k úspechu tréner prípravkárov Michal Košuda.

Umiestnenie nebolo prioritou

Hoci tréner hovorí o vysokej úrovni turnaja, polená pod nohy vraj chalanom hádzali hracie plochy, ktoré všetkým družstvám výrazne sťažovali podmienky na futbal.

Pohrončania aj napriek tomu odohrali sedem skvelých zápasov, v ktorých postupne rozbaľovali pred súpermi balík svojich predností.

,,Už pri súperovej rozohrávke boli maximálne dôrazní a agresívni s cieľom čo najrýchlejšie získať loptu. Potešením bolo aj že sme nezaostávali v herných činnostiach jednotlivca. Postupnou rozohrávkou od brankára a následne zvladnutými súbojmi jedna na jedna sme sa často dostaváli do priestoru pred súperovou bránou," hodnotí tréner s tým, že slabšou stránkou žiarskych chalanov boli závery zápasov. Na turnaj ale prišli naše futbalové nádeje zbierať skúsenosti a umiestnenie vraj nebolo prioritou.

V každom zápase chlapci podľa slov trénera viedli o dva či dokonca aj o 3 góly, ktoré padli v priebehu niekoľkých minút. Zápasy sa nezaobišli ani bez pochybení, s veľkými súbojmi ale naši futbalisti ešte nie sú zžití. ,,To pripisujem neskúsenosti s takýmito veľkými zápasmi. Veď aj s mužstvom, ktoré skončilo druhé, sme viedli 2 minúty do konca 1:0 no aj s našou hernou dominanciou sme to nedokázali dotiahnuť do víťazného konca," konštatoval Košuda.

Výsledky

Konečné umiestnenie FK Pohronie z 24 zúčastnených tímov bolo 12.miesto. Víťazi turnaja: 1.Xaverov, 2.Jaromeř, 3.Sparta Praha A

Zápasy:

  • České Budejovice : FK Pohronie 1:2

    góly: Suchý,Červienka

  • Motorlet Praha : FK Pohronie 2:2

    góly: Kapusta, Henžel

  • Viktoria Žižkov : FK Pohronie 3:3

    góly: Mihálik, Wágner, Petro

  • Kolín : FK Pohronie 0:1

    góly: Suchý

  • Jaromeř : FK Pohronie 1:1

    góly: Wágner

  • Viktoria Plzeň : FK Pohronie 3:2 po penaltách

    góly: Kapusta (vlastný)

  • Admira Praha : FK Pohronie 3:1

    góly: Henžel

Zostava: Lučaník, Mihálik, Petro, Suchý, Arvay, Hric, Tatár, Ríz, Wágner, Kapusta, Henžel, Červienka

Čítajte tiež: Po mesiacoch driny sa chalani z Pohronia majú čím pochváliť: Pozrite si prvé VIDEO budúcich hviezd

FK Pohronie U10
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM