Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Sviatočný týždeň v Žiari a okolí: Čo a kde zažiť?

Týždeň, koniec ktorého bude patriť sviatkom jari, odštartoval. Inšpirujte sa našimi tipmi a urobte si program na pracovné i voľné dni.

Ilustračný obrázok k článku Sviatočný týždeň v Žiari a okolí: Čo a kde zažiť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Svätokrížska oblievačka

streda od ranných hodín, Svätokrížsky dom, Žiar nad Hronom
Ukážky remesiel, predaj veľkonočných ľudových výrobkov, vystúpenia domácich detských folklórnych súborov Hronček a Hroniarik a na záver šibačka s FS Hron (16:00). Sviatky jari sa budú po druhý raz konať v autentickom gazdovskom dvore na Svätokrížskom námestí.

Kremnické laso

streda od 9:00 hod., MsKS Kremnica
ZUŠ J. L. Bellu a OZ Bašta Musica organizujú 15. ročník súťaže detských a mládežníckych hudobných skupín a spevákov sólistov. Na jubilejný ročník sa prihlásil rekordný počet kapiel.

Geobádateľňa pre všetkých

streda od 13:00 hod., Berggericht- Mineralogická expozícia, Banská Štiavnica
Hľadáte rodinný prázdninový program? Slovenské banské múzeum- Mineralogická expozícia pozýva do Geobádateľne, miesta určeného na laboratórne, ale aj zábavné pokusy a aktivity pre malých i veľkých bádateľov.

Erik Šulc & Tribal Colours

piatok o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Erika mnohí poznajú ako jedného z frontmanov Medial Banana, tento krát však príde do Kremnice so svojím projektom Tribal Colours a spestria nám veľkonočné sviatky v štýle Dub / Reggae fusion…

RETRO Veľkonočné vajce

nedeľa od 10:00 hod., Skalka pri Kremnici
Obľúbená karnevalová rozlúčka so snehom sa tento rok vracia na svoje pôvodné miesto. Na Veľkonočnú nedeľu 21. apríla sa Veľkonočné vajce uskutoční na tradičnom svahu za chatou na Skalke pri Kremnici. Témou bude retro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM