Barbara Dallosová Rôzne Správy

Svadby v žiarskom parku: V altánku mysleli aj na šaty a podpätky nevesty

Sobáše pod košatými stromami historického parku sa tešia obľube. Niekoľko párov si už povedalo áno v novom altánku ďalšie termíny sú už objednané.

Ilustračný obrázok k článku Svadby v žiarskom parku: V altánku mysleli aj na šaty a podpätky nevesty
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V Žiari nad Hronom je vychyteným miestom na exteriérové sobáše Park Štefana Moysesa. Letné obrady v krásnom prostredí historického parku pod košatými storočnými lipami majú špecifickú atmosféru. Hoci sobáše v parku mesto vykonáva už od roku 2011, do tohto roka na ne nebolo vybudované žiadne pevné prístrešie.

Myslelo sa aj na podpätky

Radnica sa rozhodla trendu exteriérových sobášov prispôsobiť a v apríli pribudol v parku altánok určený na obrady. Projekt predstavoval investíciu za vyše 2 000 eur. Ako informovala Elena Rozenbergová zo žiarskeho Matričného úradu, v altánku si toto leto povedali áno už štyri páry, ďalšie dva majú dohodnutý termín.

Podľa Silvie Hlôškovej zo Zboru pre občianske záležitosti (ZPOZ), ktorá obrady i vedie, sa sobášny altánok stretáva s pozitívnym ohlasom od snúbencov i svadobčanov.

,,Altánok je aj priestrannejší než býval ten pôvodný stan. Poskytuje viac chládku, pohodlia. Veľkou výhodou je, že má drevenú podlahu, na ktorú my ešte pred obradom prestierame zelený koberec, aby vynikli biele šaty nevesty, pretože podlaha je tiež biela. Je to pevný a tvrdý povrch, keďže nevesta má takmer vždy podpätky, je to pre ňu aj praktické. Svadobčania obrady v altánku zatiaľ hodnotili s nadšením, že je to veľmi elegantné, priam až noblesné," vysvetľuje Hlôšková.

Počasie je riziko

Svadba pod holým nebom má svoje čaro, vrtochy počasia ju ale môžu razom zmeniť na upršanú katastrofu. Ako s úsmevom konštatuje Hlôšková, žiarsky park je v tomto veľký šťastlivec.

,,Sobáše vonku robíme od roku 2011, chválabohu, ani jeden jediný sobáš sme ešte nemuseli presúvať do obradnej siene. Párkrát sa síce stalo, že len tak-tak viselo počasie, ale vždy sme to ustáli. Stalo sa, že aj keď všade dookola pršalo, vo Zvolene, v Štiavnici, v Kremnici, tak v Žiari nepadla ani kvapka. Alebo že sa rozpršalo tesne po tom, ako sme už mali po sobáši všetko pobalené," dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM