Barbara Dallosová Správy

SUPŠ-ka oslavuje 50 rokov: Do Kremnice mieria absolventi z celého Slovenska!

Škola úžitkového výtvarníctva vznikla ešte v šesťdesiatych rokoch. Na veľkolepých oslavách sa majú stretnúť aj jej absolventi. Tých počítajú v stovkách...

Ilustračný obrázok k článku SUPŠ-ka oslavuje 50 rokov: Do Kremnice mieria absolventi z celého Slovenska!
Zdroj: TASR

Škola úžitkového výtvarníctva v Kremnici oslavuje 50 rokov od svojho založenia. Dnes súkromná škola bola založená ešte v roku 1966 ako Stredná umelecko-priemyselná škola (SUPŠ). Okrúhle výročie sa na škole rozhodli pripomenúť bohatým programom, v ktorom nebudú chýbať výstavy či premietanie dokumentárnych filmov.

Viac archívnych fotiek sme vám priniesli v článku: Vzácne archívne ZÁBERY zo sedemdesiatych rokov: Takto vyzeral študentský život na kremnickej SUPŠ-ke!

Súčasťou programu bude aj výstava prác absolventov školy. Vernisáž, ktorá bude súčasťou slávnostného otvorenia osláv 50. výročia školy, sa uskutoční v piatok (17.6.) o 15.00 hod. v aule Súkromnej školy úžitkového výtvarníctva (SŠÚV). V miestnosti č.30 budú vystavené práce súčasných pedagógov školy, v študentskej galérii na prízemí si môžu záujemcovia zase prezrieť maturitné a ročníkové práce žiakov.

,,Naša škola bude v tento deň otvorená od 12:00 do 18:00 hod. pre širokú verejnosť. Návštevníci si môžu prezrieť historické záznamy a materiály školy, ako aj rôzne výstavy vo viacerých priestoroch školy," uviedla riaditeľka SŠÚV Katarína Luptáková s tým, že výstavy prác potrvajú do 7. júla. Pre návštevníkov je tiež pripravené premietanie dokumentárnych filmov o histórii školy.

,,Očakávame veľký záujem verejnosti, a tiež mnohých bývalých absolventov, ktorých môžeme za 50 rokov existencie školy počítať na stovky," dodala Luptáková.

Čítajte aj: Máme ju rovno pod nosom a mnohí ju ani nepoznáme: 10 FOTODÔKAZOV, že Kremnica je jednoducho nádherná

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM