Rôzne Správy

Štiavnica s novou atrakciou: Epicentrum lásky je absolútnym unikátom

Slovenská literárna klasika sa spojí s high-tech technológiou a ako sľubujú organizátori, z výsledku vám budú naskakovať zimomriavky.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnica s novou atrakciou: Epicentrum lásky je absolútnym unikátom
Zdroj: TASR

Banská Štiavnica ponúkne návštevníkom ďalšiu atrakciu. Už túto sobotu (16. decembra) tu otvoria Epicentrum lásky v Dome Maríny, zážitkovú expozíciu venovanú Najdlhšej ľúbostnej básni na svete, ktorú svojej osudovej láske Maríne napísal v roku 1846 Andrej Sládkovič. Báseň má 2900 veršov a v apríli tohto roka sa ju podarilo zapísať ako svetový rekord v najväčšej organizácii na certifikáciu svetových rekordov – World Record Academy.

,,Srdcom Epicentra lásky a hlavnou atrakciou je unikátny Archív lások. Je vytvorený z 2900 veršov rukopisu básne Marína. V týchto veršoch je pre návštevníkov pripravených takmer 100 000 Schránok lásky. Každá z nich reprezentuje jedno písmenko, znak alebo medzeru Najdlhšej ľúbostnej básne na svete," uviedla PR manažérka Epicentra lásky Katarína Javorská s tým, že archív je pripravený navždy uschovať a ochrániť viac než 100 000 príbe­hov lásky.

Okrem Archívu lások tu nájdu návštevníci veľa ďalších atrakcií. ,,Do skutočného príbehu lásky vás vtiahnu high-tech technológie hovoriacich obrazov. Budú Vám naskakovať zimomriavky, keď budete vidieť a počuť Sládkoviča ako vyznáva lásku Maríne," priblížila Javorská.

V Sládkovičovej knižnici si zase budú môcť návštevníci zblízka pozrieť originál faksimile viac ako 170-ročného rukopisu básne Marína. Epicentrum Lásky sa nachádza v dome, v ktorom prežila Marína takmer celý svoj život.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM