Katarína Oravská Kultúra

Šášovský hrad opäť ožije obľúbenými hrami: Šermiari, lukostreľba, jazda na koňoch či razba vlastnej mince

Šášovský hrad pri Žiari and Hronom už po 11. raz ožije hradnými hrami. Pripravený je zaujímavý program pre malých aj veľkých. Cieľom je hradnú zrúcaninu prezentovať a zároveň podporiť myšlienku jej záchrany. Všetko už tento víkend!

Ilustračný obrázok k článku Šášovský hrad opäť ožije obľúbenými hrami: Šermiari, lukostreľba, jazda na koňoch či razba vlastnej mince

Šášovský hrad pri Žiari and Hronom už po 11. raz ožije hradnými hrami. Cieľom tohto podujatia je prezentácia a zároveň podpora myšlienky záchrany tejto hradnej zrúcaniny.

Ako avizuje Združenie na záchranu hradu Šášov, ktoré podujatie organizuje, konať sa bude v sobotu 1. augusta. Začiatok je naplánovaný o 14.30 h výstupom na hrad.

V hlavnom programe nebudú chýbať šermiarske vystúpenia, ktoré predvedie skupina historického šermu Vir Fortis, sokoliarstvo Kanát a viaceré folklórne skupiny.

Mladí Šášovčania s priateľmi si pripravili Zakliaty les, a deti určite zaujmú aj ďalšie atrakcie, ako lukostreľba, tvorivé dielne, jazda na koňoch, razba vlastnej mince či pečatenie listov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM