Barbara Dallosová Rôzne

Rozdajú nevšedné tituly: Dedinka bude mať vlastného Železného muža aj Popolušku

Neďaleká obec bude mať už onedlho nového úradujúceho naj siláka aj dedinskú Popolušku. A získať titul nebude také jednoduché...

Ilustračný obrázok k článku Rozdajú nevšedné tituly: Dedinka bude mať vlastného Železného muža aj Popolušku
Zdroj: Dnes24.sk

Svoju silu a zručnosť v originálnych súťažiach si môžu obyvatelia Župkova a okolitých obcí vyskúšať počas blížiaceho víkendu na Župkovských hodoch. Konať sa budú v sobotu 13. augusta a hľadať sa bude „Železný muž Kľakovskej doliny“ a „Popoluška Kľakovskej doliny“.

Ako informoval starosta Župkova Ján Tomáš, v kategórii Železný muž pôjde o silovú súťaž a prekážkový beh v jednom. Na vytýčenej trati bude musieť súťažiaci zdolávať prekážky ako skok cez pneumatiky, beh s vedrami naplnenými pieskom, prevracanie pneumatiky a beh s ťažkou reťazou. Vyhrá ten, kto prejde všetkými prekážkami za najrýchlejší čas. Súťaž tak preverí nielen silu, ale aj rýchlosť a odhodlanie jednotlivca.

Zápolenie však organizátori pripravili aj pre nežnejšiu časť obyvateľstva. Titul Popoluška Kľakovskej doliny získa súťažiaca, ktorá preberie hrach, šošovicu a fazuľu za najkratší čas. Víťazi sa budú hľadať aj v rámci lesníckeho trojboja, kopania jedenástky netradičným spôsobom a pripravená bude i balónová šou.

Župkovské hody sa budú konať v miestnom športovom areáli od 13.00 h. Podvečer miestnych zabaví šou s humoristom Števom Hruštincom, po ktorej bude nasledovať hodová zábava.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM