Rôzne Správy

Rodina z Nevoľného prišla po požiari o všetko: Dedina spojila sily

Rodine s deťmi vzal oheň zo dňa na deň úplne všetko. Starosta aj obyvatelia spájajú svoje sily, v Kremnici sa zas organizuje benefičný koncert.

Ilustračný obrázok k článku Rodina z Nevoľného prišla po požiari o všetko: Dedina spojila sily
Zdroj: TASR

Benefičný koncert i finančný príspevok od obce má pomôcť Mazúrovcom z Nevoľného v okrese Žiar nad Hronom. Rodina prišla pred pár dňami pre požiar o strechu nad hlavou a všetky svoje osobné veci. Obyvatelia jej môžu pomôcť aj prostredníctvom obecného účtu či darovaním oblečenia pre deti.

Starosta Nevoľného Štefan Henžel priblížil, že rodine zhorela celá strecha a obývané podkrovie rodinného domu. Mazúrovci prišli takmer o všetko, o osobné veci, oblečenie aj zariadenie domu. ,,Vytvoril som obecný účet, na ktorý môžu ľudia posielať peniaze a takýmto spôsobom rodine pomôcť," podotkol Henžel. S prosbou o pomoc v podobe oblečenia pre 12-ročného chlapca a 16-ročné dievča sa na obyvateľov obrátil aj prostredníctvom sociálnej siete.

Pomocnú ruku rodine podá aj obec. V utorok sa má konať mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva, na ktorom majú podľa Henžela poslanci vyčleniť z rozpočtu obce pre túto rodinu finančnú pomoc vo výške 4000 eur. ,,Taktiež zaplatíme vývoz kontajnerov, ktoré sa naplnili po rozoberaní strechy," priblížil Henžel.

S myšlienkou pomôcť prišlo aj občianske združenie Bašta Musica a Základná umelecká škola (ZUŠ) J. L. Bellu v Kremnici, ktorí organizujú v utorok 19. februára v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici Benefičný koncert pre Mazúrovcov.

,,Keďže ide o rodinu kamarátov, priateľov, spolužiakov, rozhodli sme sa s deťmi zo súborov ZUŠ J. L. Bellu a hudobníkmi zo skupiny Virvar zorganizovať benefičný koncert, z ktorého výťažok venujeme Mazúrovcom, aby sa im nanovo začínalo o niečo ľahšie," uvádzajú organizátori s tým, že vstupné bude dobrovoľné a akákoľvek jeho výška pomôže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM