Barbara Dallosová Správy

Primátor Antal o útoku psa na dieťa: Mesto si chce posvietiť na chovateľov

Na prípad, pri ktorom utrpel vážne zranienia šesťročný chlapec, reaguje aj primátor. Ľudí prosí, aby sa zdržali unáhlených záverov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal o útoku psa na dieťa: Mesto si chce posvietiť na chovateľov
Zdroj: Policajný zbor SR

Žiarom nad Hronom otriasol prípad útoku psa na šesťročného chlapca. Toho s mnohopočetnými hryznými poraneniami po celom tele ratoval vrtuľník, ktorý ho na umelej pľúcnej ventilácii previezol do martinskej nemocnice. O prípade sme vás informovali tu: Pes v Žiari dohrýzol chlapca (6): S ťažkými zraneniami skončil v nemocnici

V médiách a na sociálnych sieťach sa objavilo viacero verzií nešťastia. Hovorilo sa o túlavom psovi, na ktorého dieťa narazilo, či dokonca o svorke psov. K ostro sledovanému prípadu sa vyjadril aj primátor mesta Peter Antal. Svoje stanovisko zverejnil na svojom oficiálnom Facebooku. Vyjadril ľútosť nad prípadom, pričom hovorí, že utrpenie každého dieťaťa je mimoriadne tragickou udalosťou a verí, že chlapec sa zo zranení vylieči.

,,Na druhej strane chcem vyvrátiť niekoľko dezinformácií, ktoré sa šírili médiami či sociálnymi sieťami. Pes, ktorý dohrýzol dieťa, nebol túlavý a už vôbec to nebola svorka psov z osady Pod Kortínou. Išlo o psa, ktorý patrí konkrétnemu chovateľovi a bol chovaný v uzatvorenom priestore," hovorí primátor.

Primátor zároveň prosí obyvateľov, aby sa zdržali unáhlených, nepravdivých a prípadne nenávistných komentárov či tvrdení a nechali vyšetrovanie na políciu.

,,V najbližšom čase chceme skontrolovať, aká je úroveň zabezpečenia všetkých chovateľských staníc psov na území mesta pred prípadným vniknutím cudzej osoby a za akých podmienok sú v nich psy chované," avizuje Antal.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM