Barbara Dallosová Samospráva

Primátor Antal EXKLUZÍVNE: Toto všetko chcem stihnúť tento rok!

Nový rok, nový rozpočet, nové i staronové plány. Okrem rozpracovaných projektov má mesto na stole aj niekoľko nových nápadov. Pre náš portál prezradil viac primátor Peter Antal.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal EXKLUZÍVNE: Toto všetko chcem stihnúť tento rok!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

S novým rokom sa mesto okrem rozpracovaných projektov bude púšťať aj do nových plánov. Prioritou sú ale projekty, na ktorých sa začalo pracovať už dávnejšie. K tým patrí prebiehajúca rekonštrukcia športovej haly, vybudovanie oddychovej zóny v mestskej časti Etapa a v neposlednom rade, Centrum zhodnocovania odpadov.

Začaté projekty

V októbri minulého roka uzrela svetlo sveta prvá oddychová zóna na takzvanej Hviezdoške. Primátor avizoval, že budovaní podobných plôch chce pokračovať. Najbližšie by mala jedna vyrásť práve na Etape.

Podľa primátorových slov by sa financie na oddychovú zónu mali začať riešiť na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. ,,Tak, aby sme niekedy v lete, najneskôr na začiatku jesene, práce dokončili," hovorí o predpokladanom termíne primátor a dodáva, že po Etape by malo byť na rade sídlisko Pod vŕšky.

Ďalším z projektov, ktoré už odštartovali, je rekonštrukcia športovej haly. Písali sme tu: Športová hala hore nohami: Pozrite aktuálne FOTO z rekonštrukcie! Antal potvrdil, že z vynovenej haly by sa mali športovci tešiť už júni alebo júli tohto roka. Prezradil tiež, že samospráva má úmysel pokračovať aj v prácach okolo haly. Pribudnúť by malo nové parkovisko.

Rad príde aj na žiarsky zimák

Popri v súčasnosti realizovaných projektoch bežia aj ďalšie, ktoré možno presiahnu rámec tohto roka. K týmto dlhodobejším plánom mesta patrí aj osudom skúšaný zimný štadión na konci mesta. ,,Ten je pre mňa prioritou. Neustále hľadáme možnosti, ako zimný štadión dokončiť," necháva sa počuť Antal.

Zimný štadión je často skloňovaný s v súvislosti s problémami. Poriadne na frak mu v posledných rokoch dáva aj počasie. Viac o plánoch so žiarskym zimákom sa dočítate v pripravovanom článku.

Plaváreň, MsKC, parkoviská…

Rekonštrukcia s rovnakým cieľom, znížiť energetickú náročnosť, čaká hneď dve budovy v meste. Plaváreň a MsKC. ,,Projektovo to už pripravujeme. Zamerané budú na vzduchotechniku, opláštenie, výťahy, jednoducho všetko, čo znižuje energetickú náročnosť," pokračuje primátor o ďalších rekonštrukciách.

Pasovať by sa samospráva podľa jeho slov chcela aj s nedostatkom parkovacích miest. Okrem toho, ktoré by malo pribudnúť v blízkosti športovej haly myslí radnica aj na školy. ,,Parkoviská chceme stavať pred prvou a druhou základnou školou. Pričom pred prvou základnou školou to chceme riešiť ako väčšie záchytné parkovisko aj pre centrum mesta ako také, takže to bude trošku väčší projekt než sme pôvodne uvažovali," prezrádza.

Nemalú čiastku pre tento rok samospráva dopraje aj chodníkom v uliciach mesta. Vyčlenilo na ne historické maximum za posledných šesť rokov. Písali sme tu: Mesto sa tento rok plesne po vrecku: Na chodníky vyčlenilo 200 000, investovať chce aj do nového zariadenia

Medzi menšie projekty patrí takzvaný svätokrížsky dom. Ten by mal vzniknúť v priestoroch jedného z pôvodných domov v starej časti mesta. Ako uviedol primátor, tento projekt nie je ani tak náročný finančne, ako časovo a na spoluprácu s odborníkmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM