Barbara Dallosová Správy Komunálne voľby

Predvolebná diskusia primátorských kandidátov v Kremnici: Poznáme termín!

Kremnica opäť zažije predvolebný ring. Kandidáti na primátora sa stretnú zoči-voči svojim súperom i Kremničanom, o ktorých hlasy bojujú.

Ilustračný obrázok k článku Predvolebná diskusia primátorských kandidátov v Kremnici: Poznáme termín!
Zdroj: Dnes24.sk

Od komunálnych volieb nás delí už len pár týždňov a boj o primátorské, starostovské a poslanecké kreslá v slovenských samosprávach naberá na obrátkach. V Kremnici dostanú kandidáti na primátorský post možnosť obhájiť svoje programy naživo, zoči-voči konkurentom a pred plnou sálou obyvateľov. Predvolebná diskusia sa buda konať v kultúrnom centre Akropola 30. októbra o 18:00 hod., spoluorganizuje ju portál Žiar24.

Pýtať sa môžu aj Kremničania

Ring pre primátorských kandidátov sa v historickom mestečku koná už po tretí raz. Ako v mene organizátorov vysvetľuje Zdeno Galis, Akropola sa v predvolebnom období stáva akousi občianskou platformou.

,,Som veľmi rád, že živé predvolebné diskusie Kremničanov lákajú. Je to možnosť, ako vidieť ľudí, ktorí majú záujem viesť mesto, v reálnom čase a priamo odpovedať na otázky. Tie môžu v časti diskusie klásť aj samotní Kremničania z publika," ozrejmuje spoluorganizátor.

Traja kandidáti v rigu

Kandidáti s Kremničanmi sa takto stretli i pred poslednými komunálnymi voľbami v roku 2014. Vtedy malo pártisícové mesto až osem kandidátov na primátora. Tento rok sa o primátorské kreslo uchádzajú traja. ,,Verím, že diskusia kandidátov preverí a pomôže Kremničanom rozhodnúť sa, komu dajú svoj hlas. Vzhľadom na to, že tento rok je kandidátov menej, očakávame, že bude aj väčší priestor pre konkrétnejšie rozobratie niektorých problematík" uzatvára Galis.

V Kremnici tento rok na post primátora mesta kandidujú súčasný primátor Alexander Ferenčík, kihovník Jaroslav Slašťan (obaja ako nezávislí) a ekonóm a analytik Martin Novodomec s podporou strán OĽaNO, SaS a KDH.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM