Monika Földešiová Rôzne

Práce na R1 údajne odolali mrazom

Výstavbu rýchlostnej cesty R1, ktorá má spojiť Nitru so Žiarom Nad Hronom, v decembri výrazne ovplyvnilo počasie najmä snehovými zrážkami a dlhodobými teplotami pod bodom mrazu.

Ku koncu decembra sa podarilo na celej trase PPP projektu R1 osadiť celkovo 40 odlučovačov ropných látok ako súčasť cestnej kanalizácie. Na budove Strediska správy a údržby rýchlostnej cesty (SSÚR) bola dokončená montáž skeletov, dokončovali sa výmurovky v rámci opláštenia budov, montáže strešných plášťov objektov a osádzanie okien.

Úseku Nitra, západ – Selenec Dokončených bolo 91 stavebných objektov a rozpracovaných ďalších 126 objektov. Okrem toho pokračovala montáž stĺpov protihlukových stien. Na Priemyselnej ulici v Krškanoch sa zhotovili lamely nosnej konštrukcie na dvoch mostoch. Tiež pristúpili pracovníci k zabetónovaniu nosných konštrukcií a opôr na ďalších mostoch.

Úsek Selenec – Beladice Na tejto časti R1 sa pokračovalo so zakrývaním zemných plání štrkodrvou a aj tu zima zaúradovala a výkon práce značne obmedzovala. Aj napriek tomu sa však podarilo dokončiť odvodňovacie rebrá a protimrazové prísypy. V obci Hosťová prebiehali v prvom rade práce na nosnej konštrukcii, ktoré vykonáva obrovská výsuvná skruž so Španielska v 21– dňových cykloch na každej nosnej konštrukcii.

Úsek Beladice – Tekovské Nemce Tu sa začalo s realizáciou konštrukčných vrstiev a aj napriek počasiu aj s kladením ďalších vrstiev asfaltu, čo umožnilo otvoriť pre dopravu v smere Nitra – Zvolen nový cestný pás a ukončiť tak obchádzku cez Hronský Beňadik.

Video: zábery z Priemyselnej ulice Foto: GC

[color=#ff0000]­Súvisiaci text Nový úsek R1 pri Žiari otvoril minister http://www.ziar24.sk/news.php?…

Práce na R1 údajne odolali mrazom
1
Galéria
prace na R1
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM