Barbara Dallosová Správy

Parkovanie pred žiarskou nemocnicou: Od marca si zaplatíme

Pred nemocnicou už o pár dní nezaparkujeme zadarmo. Ako bude fungovať prvé platené parkovisko v meste?

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie pred žiarskou nemocnicou: Od marca si zaplatíme
Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnica v Žiari nad Hronom, patriaca pod skupinu Penta, pred časom zrekonštruovala priestory pred svojimi budovami. Vrátnicu nahradila recepcia vo vstupnej hale a vzniklo nové parkovisko. To má byť vôbec prvým plateným parkoviskom v meste. Hoci hotové je už niekoľko mesiacov, zatiaľ sa pred nemocnicou parkuje bezplatne.

Od marca po novom

Ako avizoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, nemocnica zavádza regulované parkovanie formou spoplatnenia v areáli od prvého marca.

Pred budovou polikliniky celkom 28 nových parkovacích miest, z toho dve pre imobilných pacientov. Zrekonštruované sú cestné komunikácie a chodníky. Celková investícia do tohto projektu prevýšila podľa Kráľa 120 000 eur. Nové parkovisko je určené iba pre návštevníkov nemocnice. Jej zamestnanci majú vyhradenú inú vzdialenejšiu plochu.

„Cieľom tejto rekonštrukcie bolo vyriešiť dlhodobé problémy s nedostatkom parkovacích miest v areáli nemocnice. Keďže nemocnica je v centre mesta, bez regulácie parkujúcich vozidiel to nebolo možné dosiahnuť. To potvrdila aj skúšobná bezplatná prevádzka nového parkoviska, ktorá trvala od jesene minulého roka. V doobedňajších hodinách jeho kapacita nebola dostatočná. Sme presvedčení, že to bolo spôsobené do veľkej miery aj vozidlami, ktoré nepatrili našim pacientom,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom Branislav Jaďuď.

Koľko zaplatíme?

Ako vysvetlil Jaďud každá začatá hodina je spoplatnená sumou 0,50 eur. ,,Pre pacientov sme spravili ale ústretový krok a prvá polhodina bude bezplatná. Takto si bude možné vybaviť krátku návštevu ambulancie alebo lekárne. Samozrejme, parkovanie je bezplatné pre držiteľov platného preukazu ZŤP a pre darcov krvi v deň darovania. Skúsenosti z našich ostatných nemocníc dokazujú, že vďaka takýmto pravidlám už nie je problém pre návštevníka svoje auto zaparkovať pohodlne a bezpečne. Navyše sa tým odbúrava aj problém pri vjazde sanitných vozidiel,“ doplnil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM