Rôzne Správy

Novinka pre žiarskych snúbencov: Miesto na sobáše, ktoré dýcha históriou

Svadby pod košatými stromami v žiarskom parku sa tešia veľkej obľube. Onedlho pribudne ďalšie originálne miesto, kde si snúbenci môžu povedať áno.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre žiarskych snúbencov: Miesto na sobáše, ktoré dýcha históriou
Zdroj: TASR

O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.

,,Minulý rok sme zakúpili 40 pekných drevených bielych stoličiek, ktoré sa vždy uložia pred svadobným altánkom," priblížila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová s tým, že v tomto roku plánujú zakúpiť ďalší biely stan.

Ako ďalej uviedla, už čoskoro by malo pribudnúť ďalšie zaujímavé miesto, kde si môžu povedať snúbenci svoje „áno“.

,,Chystáme urobiť obradnú sieň aj v kaštieli a takisto budú môcť byť obrady na nádvorí v kaštieli, čo bude veľmi pekné a myslím, že o to bude aj veľký záujem," poznamenala Pribilincová.

Žiarsky Zbor pre občianske záležitosti (ZPOZ), ktorý sa stará o vykonávanie obradov, je podľa Pribilincovej v rámci Slovenska ojedinelý hudobnou produkciou na sobášnych obradoch.

Prostredníctvom zvukového editora títo pracovníci nahrávajú hudbu, strihajú, mixujú a prispôsobujú k hovorenému slovu. ,,Snúbenci na stretnutí s pracovníčkou ZPOZ-u si vyberajú zo širokej ponuky spracovaných hudobných skladieb. Takto dokážu každý sobáš dotvoriť inými hudobnými motívmi a vyhovieť aj tým párom, ktoré si želajú, aby počas obradu zaznela ich obľúbená pieseň," podotkla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM