Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nová tvár v žiarskej nemocnici: Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie povedie tento muž

Dlhoročného primára MUDr. Antona Ďurkecha na pozícii primára gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v žiarskej nemocnici vystriedal nový lekár.

Ilustračný obrázok k článku Nová tvár v žiarskej nemocnici: Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie povedie tento muž
Zdroj: Svet zdravia

Gynekologicko–pôrodnícke oddelenie Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom vedie od apríla nový primár. Funkcie sa ujal gynekológ a pôrodník MUDr. Oldřich Drahovzal. Informovala o tom Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia.

Nový primár tak preberie štafetu po MUDr. Antonovi Ďurkechovi, ktorý po dlhoročnom pôsobení v žiarskej ne­mocnici odchádza do privátnej ambulantnej sféry.

„Nový primár má dlhoročné skúsenosti v odbore, gynekológii sa venuje od roku 1977. Má tiež dlhoročnú manažérsku skúsenosť z pôsobenia na pozícii primára gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v nemocnici v Liptovskom Mikuláši. Na našom oddelení začal pracovať už od februára, aby plynule prevzal primariát. Za obdobie od nástupu sa oboznámil s prostredím, rozsahom výkonov a s celou našou nemocnicou,“ vysvetlil riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom Ivan Mokrý.

MUDr. Oldřich Drahovzal podľa Fedákovej vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a začal pracovať na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši. Od roku 1991 pôsobil ako zástupca primára a od roku 2002 zastával pozíciu primára oddelenia. Počas svojho profesionálneho pôsobenia pomohol priviesť na svet vyše 9000 detí.

„Mojím cieľom v žiarskej nemocnici je zachovať a rozvinúť vysokú odbornú úroveň zdravotnej starostlivosti poskytovanej na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Chceme sa ako pracovisko uchádzať o priazeň pacientiek a rodičiek zo širšieho regiónu. Verím, že sa aj naďalej budú na nás s dôverou obracať,“ uviedol nový primár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM