Barbara Dallosová Rôzne Správy

Neobvyklá sezóna na kremnickom kúpalisku: Otvorené len jeden víkend?

Kúpaliská v regióne pomaly načínajú letnú sezónu. V Kremnici to na otváračku nevyzerá, no na jeden špeciálny víkend majú byť vraj brány kúpaliska otvorené tak či tak.

Ilustračný obrázok k článku Neobvyklá sezóna na kremnickom kúpalisku: Otvorené len jeden víkend?
Zdroj: TASR

Teploty stúpajú, prázdniny sa blížia a kúpaliská po celom Slovensku začínajú svoje najrušnejšie týždne v roku. Prvým v okrese Žiar nad Hronom bol Vodný raj Vyhne, ktorého vonkajšie bazény sú otvorené už od začiatku júna (2.6.). Druhým na rade bude plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom, ktoré avizuje prvý deň sezóny už na túto nedeľu (18.6.) a krátko po ňom, 23.6., otvorí aj termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach.

Ak neotvoria, budú rekonštruovať

S otvorením kremnického termálneho kúpaliska Katarína ešte nič nie je isté. Ako sme vás pred časom informovali, súkromní majitelia kúpaliska ho ešte v zime ponúkli na predaj mestu, to však ponuku odmietlo a v súčasnosti rokujú s potenciálnym nájomcom objektu.

Sezóna je stále bližšie a konateľ firmy, ktorá kúpalisko prevádzkuje, už neskloňuje otvorenie ako pravdepodobné.

,,Nevyzerá to veľmi dobre, tiež sme sa teraz dozvedeli, že pod nami ešte aj idú prerábať nejakú nádržku a nevieme si predstaviť, v akom rozhraní sa to ide robiť stavebne. Ak ale zostane kúpalisko tento rok zatvorené, chceli by sme vynechanú sezónu využiť na rekonštrukciu," uviedol pre Žiar24 jeden z majiteľov Martin Olejár.

Letný Big Air bude

Jedným z letných ťahákov kremnického regiónu je takzvaný Letný Big Air. Ide o obdobu obľúbenej adrenalínovej šou, ktorá už je značkou Kremnice. V letnej verzii sa však na lyžiach či snowboardoch neskáče z mostíka na Štefánikovom námestí na zasneženú plochu, ale priamo do bazéna. Podujatie sa v minulosti konalo práve na kremnickom kúpalisku.

Letný Big Air pozná svoj termín a mal by mu patriť prvý augustový víkend (4. – 6.8.) Ako ubezpečil Olejár, aj keby kúpalisko pre verejnosť neotvorilo, podmienky pre podujatie zabezpečené budú. ,,Letný Big Air sa tu konať určite bude, to môžem potvrdiť," dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM