Barbara Dallosová Rôzne Správy

Najväčší nešťastníci zo žiarskeho útulku: Títo psíci čakajú na domov už roky! FOTO

V ideálnom prípade by sa psík v útulku nemal ohriať viac než pár dní. Týchto šesť príbehov má od ideálneho prípadu ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší nešťastníci zo žiarskeho útulku: Títo psíci čakajú na domov už roky! FOTO
Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Psí útulok v Žiari nad Hronom prevádzkuje Občianske združenie (OZ) Strážni anjeli. V jeho priestoroch čakajú na svoju novú šancu desiatky zvierat. Mnohým z nich sa koterec stáva domovom aj na dlhé týždne. V útulku sa ale nájde aj hŕstka nešťastníkov, ktorí čakajú na svojich nových majiteľov aj mesiace či dokonca roky.

Chejko, Morgen, Lady, Miky Shaggy a Bady sú šiesti útulkáči, ktorí sú v zariadení vôbec najdlhšie. Ako vo výzve na sociálnej sieti konštatovali pracovníci útulku, v niektorých prípadoch ide o trochu komplikovanejšie psíky, ktoré majú svoje muchy, nie je to však nič, čo by sa nedalo zvládnuť a život strávený v koterci útulku si rozhodne nezaslúžia.

Ak vás niektorý z psíkov zaujal, volajte na telefónne čísla 0908 661 737 alebo 0948 082 206.

Chejko

Ďalšou zo stálic žiarskeho útulku je zvláštny psík so zvláštnym menom, Chejko. Chejkova unikátnosť spočíva v srsti, ktorú má do polovice tela typickú teriérsku a od polovice zas hladkú a krátku. Strakatý kríženec má približne štyri roky a je veľmi obľúbený u dobrovoľných venčiarov.

Chejko čaká na svojich nových majiteľov od augusta 2015.

Chejko
Chejko / Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Lady

Približne dvojročná krásavica Lady je krížencom labradora a staforda. Je to skvelá nekonfliktná a veľmi priateľská fenka, a to k ľuďom i iným zvieracím kamošom. Ukážkovo pribehne na zvolanie svojho mena a ovláda povel sadni.

V marci to bol rok, čo táto poslušná fenka žije v koterci útulku.

Lady
Lady / Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Shaggy

Mohutný fešák Shaggy budí na prvý pohľad rešpekt, je to však vďačný, priateľský a hravý pes. Päťročný kríženec rotvajlera si rozumie aj s deťmi a bol by ideálnym rodinným strážcom.

Shaggy čaká v útulku na svoju šancu od júna minulého roka.

Shaggy
Shaggy / Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Morgen

Morgen je približne štvorročný športovo založený kríženec slovenského kopova. Morgen má hendikep, je slepý na jedno oko. To mu však vôbec nebráni žiť aktívny život plný pohybu. Je čistotný, nie je to žiadny ničiteľ a ovláda základné povely. Podľa pracovníkov útulku je Morgen niekedy trošku svojhlavý a je vhodný skôr pre skúsenejších majiteľov.

Morgen dúfa v útulku v nový domov už od septembra 2014.

Morgen
Morgen / Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Bady

Bezmála trojročný kríženec Bady hneď zaujme svojim unikátnym pohľadom. Jedno oko má modré, druhé strakaté. Bady je veľmi temperamentný psík vhodný k aktívnym majiteľom.

Bady sa stal inventárom útulku v auguste 2015.

Bady
Bady / Zdroj: OZ Strážni anjeli

Miky

Šesťročný Miky je pravdepodobne krížencom kokršpaniela. Vzhľadom na svoj vek je to už pokojnenší a rozvážny psík, ktorý by mohol byť napríklad skvelým spoločníkom k starším ľuďom.

Pre Mikyho je útulok domovom od augusta minulého roka.

Miky
Miky / Zdroj: OZ Strážni anjeli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM