Martin Károly Samospráva

Mestský športový klub chce ťahať peniaze aj zo štátu, nielen z mestskej kasy a sponzorov

Často skloňovaná štruktúra žiarskeho Mestského športového klubu (MŠK), naberá nové kontúry. Od januára bude bude doteraz mestská eseročka fungovať aj ako občianske združenie. Zástupcovia klubu čakajú viac peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Mestský športový klub chce ťahať peniaze aj zo štátu, nielen z mestskej kasy a sponzorov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodnutiu o založení občianskeho združenia predchádzala, podľa Kamila Skladana, riaditeľa MŠK, dôkladná analýza. „Záver je taký, že MŠK zostáva ako eseročka a vzniká občianske združenie MŠK.

Skladan: Defraudácia peňazí sa nepreukázala

Obidva subjekty sú stále mestské,“ zdôraznil Skladan, ktorého účasť v procese si vyžiadal jeden z najväčších sponzorov, na tlačovke. Podľa neho sa analýzou nepreukázala žiadna defraudácia peňazí v predchádzajú­cej ére.

Kompletné rozhovory na túto tému nájdete vo videách!

Viac peňazí do športu

„Najväčšia výhoda založenia občianskeho združenia (OZ) je v tom, že môžme získať do športu ďalšie peniaze zo štátneho rozpočtu,“ vysvetľuje ďalej riaditeľ MŠK.

Prvými členmi OZ z radu športových klubov sa stali cyklisti. „Majú dobré meno a ako zatiaľ jediný majú aj centrum talentovanej mládeže. Mám indície že centrá by mali pribúdať,“ vysvetľuje ďalej Skladan a dodáva, že práve tou to formou sa dajú získať peniaze od štátu.

V tomto roku prispelo mesto na šport čiastkou 100 000 eur, Slovalco 80 000 eur a ostatní sponzori 40 000 eur. Konateľ Jozef Tomčáni predpokladá v budúcom roku nárast príjmov. Mesto Žiar nad Hronom, podľa konateľa MŠK, prispeje na šport sumou 110 000 eur a ostatní sponzori sumou 130 000 eur. MŠK nadviazalo spoluprácu s s agentúrou Promo sport. Sľubujú si od toho ďalšie peniaze.

Na stabilizácii pomerov v MŠK sa podieľala aj komisia športu pri Mestskom zastupiteľstve, ale aj prezidenti jednotlivých klubov,“ dodáva konateľ Jozef Tomčáni, ktorý je sám jedným zo sponzorov, pretože sa vzdal svojho konateľského platu. Ide o sumu 6000 eur ročne.

Súvisiace články a videá:

MŠK sa otriasol v základoch MŠK má nového konateľa Majzlík predstavil novú alternatívu mládežníckeho špor­tu

K zmenám v MŠK bola zvolaná tlačovka
2
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
MŠK po novom
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM