Barbara Dallosová Rôzne Správy

Máte už pre ne program? Tipy zo Žiaru a okolia, kam s deťmi na MDD

Sviatok všetkých detí sa blíži. Vybrali sme pár akcií z okolia, kde si môžu vaše ratolesti naplno užiť svoj medzinárodný deň.

Ilustračný obrázok k článku Máte už pre ne program? Tipy zo Žiaru a okolia, kam s deťmi na MDD
Zdroj: TASR

Včielka Maja 2: Sladké hry

1. júna o 17:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Pri príležitosti sviatku všetkých detí pozýva žiarske kino na animák zadarmo. Najznámejšia včielka sveta sa vracia vo filme, kde poletí Jej Veličenstvom včeľou Cisárovnou poprosiť o to, aby sa jej úľ mohol zúčastniť slávnych Sladkých Hier.

Deň detí v divadle: Huncút Gašpar

1. júna o 17:00 hod., Divadielko Concordia, Banská Štiavnica
Tradičný príbeh inšpirovaný hrami starých ľudových bábkarov v netradičnom prevedení. Gašpar a jeho huncútstva nemusia byť vždy na škodu. Spravodlivosť predsa nakoniec vždy zvíťazí, aspoň v tejto rozprávke s 80 cm bábkami typu „manekýn“.

Žiarsky deň detí

2. júna, Park Štefana Moysesa, Žiar nad Hronom
Celomestské oslavy Medzinárodného dňa detí v historickom parku Štefana Moysesa sú už v Žiari nad Hronom tradíciou. Tento rok ohlásili radnica a žiarske MsKC Deň detí v parku na sobotu 2. júna. Oslavy majú byť inšpirované cirkusom. Deti čaká bohatý program v cirkusovom štýle, súťaže, hry, nafukovacie atrakcie a živá ťava Ali.

Deň detí s hľadaním pokladu

2. júna, Akropola, Kremnica
Dvaja dospelí členovia rodiny so svojimi ratolesťami budú hľadať Kremnický zlatý poklad. Počas hry budú hráči otvárať rôzne truhlice, hľadať kľúče a kódy, riešiť jednoduché úlohy a dorozumievať sa prostredníctvom prístrojov určených na jednoduchú a plynulú komunikáciu. Navyše, deti si budú môcť počas popoludnia vyrobiť šperk z polodrahokamov a pripravené je tiež maľovanie na tvár…

Kvetinkový deň detí

2. júna o 10:00 hod., futbalové ihrisko, Slaská
Oslavy MDD v neďalekej obci sa budú niesť v téme kvetov, čo má byť viedieť už na oblečení návštevníkov. Dedinka avizuje tiež zábavný program, súťaže a guláš.

Mesto deťom

2. júna od 10:30 hod., Verejné detské ihrisko, Žarnovica
Divadlo o Polepetkovi, nové tanečné kroky, hry a súťaže, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, nafukovacie hrady, ukážky práce policajtov, prezentácia B.R.S klubu Žarnovica a tanečného krúžku z CVČ v Žarnovici, detská skupina Limetka… To všetko sľubujú oslavy MDD v neďalekej Žarnovici.

Deň detí v Zveroparku

2. a 3. júna, Zveropark Revišťské Podzámčie
Oslavy medzinárodného dňa detí chystá aj Zveropark v Revišťskom podzámčí. Zverofarma priamo v prírode ponúka napríklad jedinú losiu farmu u nás, ale návštevníci môžu uvidieť napríklad aj srnca lesného, kunu skalnú, daniela škvrnitého či diviaka. K tomu pridáva program pre ratolesti, a to hneď v dvoch termínoch – druhého i tretieho júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM