Barbara Dallosová Rôzne Správy

Kuchársky súboj na žiarskom námestí: Na top kapustnicu si trúfne primátor aj hasiči

Na žiarskom námestí bude už onedlho rozvoniavať z kotlín obľúbená vianočná pochúťka. Pozrite, kto všetko sa tento rok chopí varechy.

Ilustračný obrázok k článku Kuchársky súboj na žiarskom námestí: Na top kapustnicu si trúfne primátor aj hasiči
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Rozžiarený stromček, živý betlehem a stánkari lemujúci námestie. Vianočné trhy v centre Žiaru nad Hronom sú v plnom prúde a posledných pár rokov k nim patrí aj populárna súťaž vo varení kapustnice.

Z kotlov sa bude na žiarskom námestí pariť v stredu (20.12.) a zoznam kulinárskych tímov je uzavretý. Najlepšiu vianočnú pochúťku sa pokúsia pripraviť ostrieľané družstvá z predošlých rokov i nováčikovia. Na kuchársky súboj si mohol trúfnuť ktokoľvek, tímy bolo možné zostavovať z priateľov, kolegov či rodinných príslušníkov.

Ako potvrdila Zuzana Balážová zo žiarskeho Mestského kultúrneho centra (MsKC), tento rok sa súťaže zúčastní celkom osem tímov. Kapustnicu bude pripravovať tím primátora mesta Petra Antala, družstvo pedagógov zo žiarskeho gymnázia, zostava mestských poslancov, firma Sakon, Šášovčania, tím zo žiarskej nemocnice, autoškola Luto a dobrovoľní hasiči.

Kotliny sa v žiarskom centre začnú žhaviť o dvanástej na obed, v poobedných hodinách budú môcť Žiarčania ochutnávať kuchárske výsledky. Ocenené budú tri najlepšie kapustnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM