Tlačové správy

Kredit a paušál – čo prináša väčšie výhody?

Telekomunikační operátori ponúkajú svojim klientom široké spektrum služieb. V okruhu volaní je to prevažne niekoľko typov paušálov, ktoré majú prinášať výhodné hovory, posielanie správ či dátovanie. Je však v porovnaní s kreditom paušál naozaj výhodou?

Ilustračný obrázok k článku Kredit a paušál – čo prináša väčšie výhody?
Zdroj: SWAN Mobile

Mohlo by sa zdať, že systém dobíjania kreditu je v úzadí a na trhu dominujú iba paušály predstavujúce mesačnú čiastku, za ktorú klient získava isté množstvo minút volaní, správ či dát. 4ka však stále zavádza kreditový systém, a tak ponúka svojim klientom možnosť zaplatiť iba to, čo reálne spotrebujú.

Dobíjanie od štyroch eur

Operátori mnoho ráz paušály prezentujú v spojení s neobmedzeným alebo veľkým počtom minút na volanie. Otázkou však zostáva, či ich klienti naozaj využívajú. Navyše, mesačný poplatok za paušál býva väčšinou aspoň 10 eur, v mnohých prípadoch aj viac. Štvrtý operátor s využitím SIM karty Moja 4ka umožňuje zákazníkom dobíjať kredit od štyroch eur, a to rôznymi spôsobmi – štandardné dobitie cez kupón, pohodlné dobitie online s platbou prevodom alebo kartou, dobitie na ktorejkoľvek pošte alebo jedinečné automatické dobitie pri poklese kreditu pod zvolenú hranicu, a to priamo z platobnej karty. Sumy, ktoré si môže klient zmeniť na kredit, sú 4, 8, 12 a 16 eur. Jednotná zostáva cena 0,04 eura za minútu pri volaniach na Slovensku aj v rámci Európskej únie. V sieti 4ky je dokonca hovor po 3. minúte zadarmo, takže hovor vo vlastnej sieti stojí maximálne 12 centov.

Záväzky a zmluvné pokuty

Hoci pri paušáloch nemusí byť pre niekoho niekoľkoročný záväzok problémom, poskytovanie hovorov bez viazanosti zabezpečuje klientovi väčšiu slobodu a stálu možnosť rozhodovať o jemu poskytovaných telekomunikačných službách. Viacstranová zmluva vzťahujúca sa k paušálu obsahuje aj informáciu o pokute, ktorú zákazník platí v tom prípade, ak sa rozhodne od zmluvy odstúpiť a zmeniť svojho operátora. Tieto čiastky sa pohybujú v stovkách eur. Volaniami bez viazanosti sa dá takýmto spôsobom predísť a zároveň môže aj samotná služba stáť oveľa menej.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM