Martin Károly Od Vás

Krahulčania si upravili bežecké trate

Bohatá snehová nádielka túto zimu síce robí nemalé starosti cestárom, no lyžiarom je naopak dopriate tešiť sa z možností, o ktorých mohli v uplynulých rokoch len snívať. Toto využili aj nadšenci bežeckého lyžovania na Krahuliach.

V spolupráci so starostom obce Miroslavom Schwarzom a prevádzkovateľom lyžiarskych vlekov SKI Krahule Vladimírom Urblíkom dokázali v priestoroch bývalého štartu Bielej Stopy SNP vybudovať viac ako 5 km dlhý bežecký okruh upravených tratí.

V krásnom prostredí si teda túto zimu prídu na svoje nie len priaznivci zjazdového lyžovania, ktoré má na Krahuliach dlhoročnú tradíciu, ale aj bežkári. Nemalú zásluhu na kvalite tratí má aj Karol Vencelík a Roman Pánis – miestni chatári, ktorí sa podieľajú na ich pravidelnej úprave.

Ako nám prezradil starosta obce, okruh je približne 5 km dlhý a je poprepájaný tak, aby si lyžiar sám mohol zvoliť obtiažnosť podľa vlastných síl. Ak budú priaznivé snehové podmienky aj v budúcom roku, chceli by Trať zdravia – ako tento okruh pomenovali, predĺžiť až ku kremnickej skale Gróbňa, z ktorej je krásny výhľad na Kremnicu. Na to je však potrebné dočistiť ešte približne 200m lesného porastu tak aby bol možný prístup s technikov na úpravu trate.

Text a foto: Maroš K.

krahule
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM