Lukáš Zavacký Správy

Kotleba o žiarskom pavilóne B: Pred podpisom predaja chce jednu vec

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), Marian Kotleba, sa ešte rozhodne, či podpíše uznesenie o predaji rozostavaného objektu polikliniky s pozemkom v areáli Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom. Toto je dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba o žiarskom pavilóne B: Pred podpisom predaja chce jednu vec
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Predaj stavby za 464 409 eur odsúhlasili v pondelok 6. júna krajskí poslanci spoločnosti Svet zdravia, ktorá prevádzkuje miestnu nemocnicu. „Oddelenie investícií a správy majetku Úradu BBSK pripravuje analýzu, na základe ktorej posúdime, či navrhovaná cena nie je v porovnaní s aktuálnym znaleckým posudkom príliš nízka,“ uviedla v tejto súvislosti hovorkyňa kraja, Michaela Piliarová.

Spomenutá spoločnosť podľa slov jej generálneho riaditeľa, Ľuboša Lopatku, rozhodnutie poslancov o odpredaji víta a považuje ho za záväzok chátrajúci pavilón dobudovať. „Veríme, že tento zámer definitívne potvrdí aj samotné vedenie kraja a my budeme môcť pristúpiť k čo najrýchlejšej realizácii,“ podotkol.

Firma už v minulosti avizovala, že odkúpenie od BBSK a následne rekonštrukcia chátrajúceho pavilónu je cesta, ako zvýšiť kvalitatívnu úroveň žiarskej nemocnice. Svet zdravia tu plánuje preinvestovať z vlastných zdrojov 5,7 milióna eur.

Výstavba objektu polikliniky sa začala v roku 1991. Rozostavaná stavba sa uzavrela, od roku 2003 sa v nej nepokračuje a chátra. Z nedostavaného objektu by mal byť nový nemocničný pavilón. Vzniknúť by tu mal nový urgentný príjem s oddelením multiodborovej intenzívnej starostlivosti a s rádiologickým oddelením, tri nové operačné sály a pôrodnica novej generácie.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM