Gastronomické výlety s reštauráciou LUNA: Toto nás v Žiari ešte čaká!
Nová reštaurácia v centre mesta začala vo veľkom štýle. Okrem moderne upravených receptov českej a slovenskej kuchyne tu môžete ochutnať každý týždeň iné jedlá. Po kačacom týždni, môžu milovníci dobrých jedál tento týždeň ochutnať špeciality z kapusty. Čo nás ešte čaká?
NOVÉ TRENDY V STRAVOVANÍ
Reštaurácia LUNA na žiarskom námestí prekvapuje. Prichádza s originálnym konceptom. V ako prvej reštaurácii v Žiari sa tu môžete okrem iného najesť aj v noci. Aj vtedy sú pripravené špecialitky z dielne šéfkuchára Vladimíra Bániho
„Snažíme sa do Žiaru priniesť nové trendy stravovania,“ hovorí manažér reštaurácie František Krahulec. „Chceme vyhovieť chutiam ľudí z našich zemepisných šírok. Jedlá sú však pripravené moderne, a za normálne ceny,“ konkretizuje ďalej.
LEN ČERSTVÉ SUROVINY
V dennej ponuke tak môžete nájsť napríklad Krémový kurací perkelt so špenátovými haluškami za 4,50 eur, či tradičnú Sviečkovú na smotane s domácou kysnutou knedľou a brusnicami za 4,20 eur. „Nesmierne dbáme na čerstvosť surovín,“ upozorňuje ďalej Krahulec.
Obľúbené je aj študentské menu s Mega hovädzím hamburgerom a hranolkami, ďalej detské menu, kde sa objavuje aj už takmer stratený recept starých mám Vtáčie mlieko. Štedrú doštičku si zas zamilovali milovníci zlatého moku v Pivnom menu. (pozri fotogalériu) Nechýba ani slovenská kuchyňa a obľúbené halušky.
Pre náročných sú samozrejme na výber aj špeciality A la Carte. Spomeňme aspoň Vyprážaný teľací rezeň so sedliackym šalátom za 7,50 eur, či 200 gramová Rib Eye steak so salsou za 11,90 eur.
TEMATICKÉ TÝŽDNE MAJÚ STÁLE VIAC PRIAZNIVCOV
„Hneď potom ako sme sa zabehli, začali sme s tzv. tematickými týždňami,“ prezrádza ďalej František Krahulec. Uplynulý kačací týždeň si podľa neho našiel množstvo priaznivcov, no zvlášť hrdý je na tento týždeň. „Témou tohto týždňa je kapusta. Pre mnohých obyčajné jedlo. Je to však základná surovina našich predkov a len teraz odborníci začínajú postupne zisťovať, aké je kapusta zdravá. No a náš šéfkuchár sa opäť predviedol, keď vyčaril jedlá s obrovskou fantáziou. Určite vás prekvapia,“ dodáva manažér reštaurácie LUNA. (celé menu nájdete vo fotogalérii článku)
Mnohé tromfy na ďalšie týždne nechce Krahulec ešte prezrádzať. Podarilo sa nám však zistiť, že profesionálnych, ale aj začínajúcich amatérskych gurmánov v Žiari a okolí čakajú ešte poľovnícky, fitness, či gaštanový týždeň.
DO REŠTIKY POKOJNE AJ S NEPOSEDNÝM DIEŤAŤOM :)
Čo je však najlepšie, reštaurácia LUNA nezabudla na rodiny s deťmi. „Náš detský kútik, priamo v priestoroch reštaurácie s profesionálnym dohľadom je určený práve pre rodiny s deťmi. Tie tu môžu kreatívne prečkať čas určený na prípravu jedla. O všetko je postarané,“ hovorí na záver František Krahulec, manažér novej žiarskej reštaurácie.
Novinky, súťaže a program nájdete aj na FB stránke Reštaurácie LUNA TU.