Barbara Dallosová Rôzne

Čím bláznivejšie, tým lepšie: Na Hrone sa opäť stretnú netradičné plavidlá

Traktor, sanitka či šesť metrov dlhá pirátska loď. Aj takéto plavidlá už v minulosti zažila dedinka pri Žiari na stretnutí netradičných plavidiel. Deviaty ročník sa blíži.

Ilustračný obrázok k článku Čím bláznivejšie, tým lepšie: Na Hrone sa opäť stretnú netradičné plavidlá
Zdroj: TASR

Vody Hrona v okolí obce Brehy (okres Žarnovica) sa raz za rok stanú miestom stretnutia netradičných plavidiel rôzneho druhu. Toto zábavné podujatie, na ktorom sa stretávajú vodáci na svojich podomácky zhotovených plavidlách, organizuje OZ Lodenica pod orechmi a obec Brehy. V poradí 9. ročník podujatie sa bude konať v nedeľu 14. augusta.

Ako priblížil Martin Mikuška z OZ Lodenica pod orechmi, súťaže sa môže zúčastniť každý, kto si zostrojí originálne plavidlo a splaví s ním približne 150 metrov dlhú trasu na Hrone.

,,Aj keď chodí na podujatie množstvo ľudí, málo z nich nájde odvahu, čas a chuť, aby nejaké plavidlo zostrojili," podotkol Mikuška s tým, že v posledných rokoch sa podujatia zúčastňujú najmä skalní vodáci.

O tom, že fantázii sa medze v tejto súťaži nekladú, svedčí aj výpočet netradičných plavidiel, ktoré si táto súťaž pamätá. Traktor, sanitka, dvojplošník, tank s otáčacou vežou či šesť metrov dlhá pirátska loď Čierna perla.

Originalitu vedia oceniť nielen diváci, ktorých chodí na podujatie hojne, ale predovšetkým porota. Podľa Mikušku sa totiž hodnotí najmä nápad a tiež samotné umelecké a technické prevedenie plavidla. Rovnako dôležité je aj to, ako posádka svoje plavidlo predvedie. Na majiteľov naj plavidiel budú aj tento rok čakať ceny ako živé prasa, či živá ryba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM