Katarína Reiterová Rôzne

Mladí Žiarčania varili guláš na parkovisku: Chlapci nasýtili tridsiatku bezdomovcov

Dvaja mladí Žiarčania Marek Regiňa a Marek Toth sa rozhodli pomôcť žiarskym bezdomovcom a navariť im guláš na parkovisku pred MsKC. Počas prvých hodín sa nikto neukázal, guláš sa však nakoniec minul.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Žiarčania varili guláš na parkovisku: Chlapci nasýtili tridsiatku bezdomovcov
Zdroj: Dnes24.sk

„Uvarili sme okolo 40 litrov gulášu a minulo sa takmer všetko,“ povedal nám po akcii Marek. Chalani zháňali pomoc aj prostredníctvom známej sociálnej siete. Pomohlo im niekoľko ľudí. „Týmto by som sa rád poďakoval pánovi Kukolíkovi, ktorý nám prispel diviačím mäsom, hovädzinou aj finančne. Rovnako nám finančne pomohol aj pán Gelien zo Slaskej a zastupujúci primátor Žiaru pán Antal. Najviac mi pomáhal dobrý kamarát Marek Toth, ktorý tam so mnou bol celý deň a aj varil,“ dodal Marek.

Na našej stránke sme vyzývali ľudí, ktorí chceli pomôcť, aby doniesli buď potraviny, alebo finančné dary do potravín na námestí. Táto výzva však ostala nepovšimnutá. „Do obchodu nikto nič nedoniesol,“ povedal nám Marek, ktorý však nakoniec bol spokojný, ako celá akcia dopadla. „Určite to budeme opakovať aj ďalšie roky,“ povedal nám na záver.

Mladíci zo Žiaru chcú pomôcť bezdomovcom: Dvojica ide variť guláš na parkovisku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM