Martin Károly Basketbal

Chalani zo Žiaru ukázali v Ostrave ako sa hrá basket: V konkurencii 100 tímov suverénne vyhrali!

O parádny rozruch sa postarali žiarski chlapci na medzinárodnom turnaji v Ostrave. Štartovalo viac ako 100 chlapčenských a dievčenských tímov z Čiech, Slovenska, Talianska, Maďarska, Litvy, Slovinska, Nemecka a Rakúska. Žiarčania nenašli silnejšieho súpera!

Ilustračný obrázok k článku Chalani zo Žiaru ukázali v Ostrave ako sa hrá basket: V konkurencii 100 tímov suverénne vyhrali!
Zdroj: Dnes24.sk

Najmladší basketbalisti BK MŠK Žiar nad Hronom sa zúčastnili veľkého medzinárodného turnaja v Ostrave. Na EASTER TOURNAMENT OSTRAVA 2014. Hralo sa v telocvičniach základných a stredných škôl po celej Ostrave.

Ukázali, že vedia!

Mladší minižiaci štartovali v kategórii U11, to znamená chlapci narodení v roku 2003 a mladší. Účasť na tomto turnaji bola prípravou na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať v našom meste v dňoch 16. až 18.mája. Už zápasmi v skupine ukázali Žiarčania, že suverénne víťazstvo v stredoslovenskej oblasti nebolo náhodné.

Aj na tomto turnaji zo všetkých tímov ukázali najväčšiu hernú kvalitu a zároveň najväčšie nasadenie. Agresívnou obranou po celom ihrisku a peknými prihrávkami na voľného hráča deklasovali postupne všetkých súperov. Zápasy sa hrali s obrovským nasadením na oboch stranách, keď súperi napriek veľkému rozdielu v skóre nedávali hráčom MŠK BK žiadny priestor a bojovalo sa na hrane pravidiel o každú jednu loptu.

Vo finále rozdrvili Ostravákov

Vo finále, hranom na dva zápasy, narazili na seba účastníci a zároveň aj usporiadatelia národných majstrovstiev vo svojich kategóriách, tímy BK SNAKES Ostrava a MŠK BK Žiar nad Hronom.V oboch zápasoch, ktoré sa hrali v búrlivej a hektickej atmosfére, dokázali hráči MŠK lepšie vstúpiť do zápasu, keď výborným pressingom nepustili súpera vôbec do hry a viedli 14:0, resp. v druhom zápase 21:1. Súper následne hru vyrovnal, ale Žiarčania už náskok udržiavali a dokonca ešte aj zvýšili. Hráči MŠK BK Žiar nad Hronom sa tak stali suverénnymi víťazmi turnaja.

Hráčom treba vysloviť obrovskú pochvalu za predvedený výkon a najmä nevídané bojovné nasadenie, ktorým si postupne získali aj podporu a uznanie divákov. Dobre padli aj pochvalné uznania od trénerov súperov aj zahraničných rozhodcov, ktorým sa páčilo vystupovanie chlapcov nielen na palubovke, ale aj mimo ihrísk počas celého turnaja,“ hovorí ich tréner Norbert Nagy.

Výsledky:

skupina:

  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK NH Ostrava 77:10 /38:6/
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : SK Bruntál 79:26 /49:12/
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK SNAKES Ostrava 39:14 /23:3/
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK Příbor 75:14 /36:1/

**finále: **

  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK SNAKES Ostrava 58:20 /33:11/
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK SNAKES Ostrava 52:27 /33:16/

Konečné poradie:

  1. MŠK BK Žiar nad Hronom
  2. BK SNAKES Ostrava
  3. SK Bruntál

Hráč Juraj Kret sa stal MVP turnaja a hráči Patrik Ďurica a Marcus Ziman sa stali členmi All stars turnaja.

EASTER TOURNAMENT OSTRAVA: Žiarski chalpci excelovali
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM