Rôzne Správy

Biela stopa tento rok inak: Ako za starých čias!

Legendárne preteky v posledných rokoch bojovali skôr s nedostatkom snehu. Zdá sa, že tento rok to bude celkom naopak.

Ilustračný obrázok k článku Biela stopa tento rok inak: Ako za starých čias!
Zdroj: TASR

Prípravy tradičných bežkárskych pretekov na Skalke pri Kremnici vrcholia. 44. ročník Bielej stopy sa uskutoční 27. až 29. januára na Skalke pri Kremnici.

Z počasia sa tešia

Športovci sa môžu prihlasovať až do soboty 28. januára a už teraz organizátori hlásia vyše 300 pretekárov. V minulých rokoch bojovali preteky skôr s nedostatkom snehu, v roku 2014 sa dokonca vôbec nekonali. V týchto dňoch sa zdá, že počasie bude legendárnej akcii priať.

Zatiaľ čo pribúdajúca snehová pokrývka robí starosti vodičom a cestárom, bežkári a organizátori pretekov majú radosť. ,,Keď je snehu priveľa, tak nie je problém, pokiaľ nenapadne deň pred pretekmi. To, že tak husto sneží, je dobre. Aspoň máme už dnes takú deväťesiatpercentnú šancu, že sa za tie dva týždne nič nezmení," vysvetlil predseda TJ Biela stopa Ivan Ivanič.

,,Čo sa týka pretekov, po rokoch konečne absolútne nie sú ohrozené," dodal s neskrývanou radosťou Ivanič.

Opäť po rokoch

Ako pokračoval, Bielu stopu 2017 čakajú aj ,,novinky". Do pretekov sa vráti to, čo bývalo kedysi samozrejmosťou.

,,Po dlhých rokoch sa pôjde aj južný okruh, ktorý sa nejazdil už naozaj dlho, lebo tam bol jednoducho problém so snehom. Tiež po veľmi dlhej dobe sa pôjde v lyžiarskom ponímaní maratón, a teda trasa dlhá 50 kilometrov. Pustili sme sa do toho a je to pre nás asi najväčšia výzva," uviedol Ivanič.

Ako však dodal, problémy by tento rok mohla spôsobiť doprava. ,,Príjazdová cesta, a teda uzavretý horský priechod cez Kremnické Bane. To bude asi najväčší zádrheľ," uzavrel Ivanič s tým, že všetkým, ktorí sa na pretek chystajú, odporúča počítať s dostatočnou časovou rezervou na cestu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM