Barbara Dallosová Rôzne Správy

Bertíka zachránili z osady, no aj tak má smolu: Výzva žiarskeho útulku! FOTO

Keď Bertíka našli na špinavom dvore, vyzeral ako kôpka nešťastia. Dnes je to úžasný a veselý psík, ktorý má ale tak nejak stále smolu.

Ilustračný obrázok k článku Bertíka zachránili z osady, no aj tak má smolu: Výzva žiarskeho útulku! FOTO
7
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Niektoré psíky v žiarskom útulku padnú novým majiteľom do oka takmer okamžite, iné si na svoju novú rodinku počkajú aj týždne či mesiace. Vo februári to bude rok, čo sa stal obyvateľom jedného z kotercov neveľký psík menom Bertík. Hoci je Bertík drobný, priateľský a vhodný aj od bytu, za celý rok nemal jediného záujemcu.

,,My naozaj nerozumieme, prečo? Malý milý psíček a nikto ho nechce? Ako dlho bude musieť chudáčik ešte čakať?," pýtajú sa na sociálnej sieti pracovníci žiarskeho útulku a zároveň vyzývajú na šírenie Bertíkovho príbehu, aby boli šance nájsť mu nový domov čo najvyššie.

Ako ozrejmujú pracovníci útulku, ktorý spravuje OZ Strážni anjeli, Bertík patrí medzi psíkov, ktorí boli odchytení v neďalekej osade. ,,Sedel tam ako taká kôpka nešťastia, nikto sa k nemu nehlásil," spomínajú si pracovníci útulku.

Po príchode do útulku ale nadobudol pocit istoty a vykľul sa z neho mimoriadne aktívny a veselý psík, ktorý si užíva ľudskú spoločnosť. Bertík je znášanlivý s fenkami, so psíkmi podľa sympatií. Na vôdzke chodí vzorne a má rád deti. Útulok mu hľadá domov v byte alebo rodinnom dome s prístupom dnu.

Bertík je mladý kríženec menšieho vzrastu, má približne do sedem kíl. Je očkovaný, čipovaný, odčervený a kastrovaný. Ak vám padol do oka, volajte na telefónne číslo +421948082206.

Viac informácií aj celú ponuku psíkov určených na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Útulkáči sa predviedli aj na Žiarskom chlpáčovi. Pripomeňte si atmosféru obľúbenej letnej akcie.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM