Martin Károly Rôzne

BBSK chýbajú peniaze, šetria úrad i predseda

Banská Bystrica 4. apríla - V rozpočte Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na tento rok chýba podľa predbežných odhadov približne 20 miliónov eur.

Je to dôsledok hospodárskej krízy, ako aj finančného stavu úradu, ktorý zdedil po jeho bývalom vedení terajší predseda BBSK Vladimír Maňka.

„Chýbajú peniaze na dopravu a údržbu ciest. Nedostatočné sú finančné prostriedky na prevádzku kultúrnych zariadení, nemocníc či na fungovanie a rozvoj škôl. Úrad BBSK preto musí šetriť. Šetriť sa rozhodol aj predseda samosprávneho kraja Vladimír Maňka. Už skôr bolo známe, že za výkon funkcie predsedu BBSK poberá len minimálnu mzdu. Aj tú však každý mesiac venuje na podporu charitatívnych projektov,“ informoval hovorca BBSK Peter Hajnala. Dodal, že predseda, ktorý je aj europoslancom, tým samosprávnemu kraju ušetrí asi 50.000 eur ročne. Ďalšie finančné prostriedky kraja usporí tým, že na väčšinu služobných ciest jazdí vlastným autom, pričom všetky vzniknuté náklady si hradí z vlastných zdrojov, dodal Hajnala.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM