Martin Károly Rôzne

Akciovka Technické služby prvý krát otvorila brány pre verejnosť

„Žiarčania to s odpadom vedia,“ tento slogan nalepený na kontajneroch, v sobotu 26.júna 2010, lákal obyvateľov mesta, ale aj blízkeho okolia na nultý ročník Dňa otvorených dverí (DOD) žiarskeho odpadového hospodárstva v areáli Technických služieb.

Organizátorom podujatia sú Technické služby a.s., a mesto Žiar nad Hronom, dôležité je však povedať, že tento ročník finančné zabezpečila firma Redox, ktorá je dodávateľom všetkej techniky v rámci projektu Intenzifikácia separovaného zberu. Podmienkou spoločnosti Redox bolo, aby sa verejnosť oboznámila s ich autami a ostatnými produktmi, ktoré nám dodali,“ hovorí riaditeľka Technických služieb Zuzana Gallová.

Okrem oboznámenia sa s autami, v ktorých si verejnosť mohla vyskúšať aj napríklad vysýpanie smetí, čakal na návštevníkov DOD i bohatý kultúrny program: „Od 13.00 do 19.00 sa na pódiu vystriedajú všetky žánre od hip-hopu pre mladých, cez Ivku Kováčovú až po folklór. Chceli sme vyhovieť každému, aby si tam našiel svoj žáner,“ reaguje Gallová na kultúrny program.

Deti určite potešili nafukovacie atrakcie ako skákajúci hrad, či trampolína. Organizátori nezabudli ani na osvetu v podobe odpadového hospodárstva. Tú poňali kreatívnou formou, keďže deti, ak chceli vyhrať hračku, mali súťažiť v rôznych disciplínach týkajúcich sa aj separácie odpadu. Starším účastníkom boli určené špeciálne letáky o separácii odpadu, ale aj výklad pracovníkov TS. „V budúcnosti by sme určite chceli v tejto tradícii pokračovať. Koniec koncov sme v Žiari pre ľudí a je dobré, keď si problémy, ktoré určite vzniknú medzi odberateľom a dodávateľom vieme vykomunikovať, preto si myslím, že nás takéto podujatie zbližuje a že prispeje k skvalitneniu služieb celkovo,“ hovorí Gallová na záver.

Katarína Pružinová foto: autor

DOD TS
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM