Tlačové správy

Adventný koncert na kremnickom hrade: Hráme o lístky v hodnote 60 eur!

Vítanie najkrajších sviatkov v roku v Kostole sv. Kataríny má neopísateľné čaro. Získajte vstupenku na adventný koncert za jedinú odpoveď!

Ilustračný obrázok k článku Adventný koncert na kremnickom hrade: Hráme o lístky v hodnote 60 eur!
Zdroj: TASR

Adventný koncert v Kostole sv. Kataríny na kremnickom hrade je v mestečku tradične vrcholom predvianočného obdobia. Aj tento rok organizátor, Múzeum mincí a medailí, sľubuje skutočne výnimočných hostí.

Kremica privíta svojho rodáka, operného speváka Jozefa Benciho, s organistom Jozefom Vladimírom Michalkom. Koncert sa uskutoční v štvrtú adventnú nedeľu, 18. decembra 2016 o 18.00 hodine v Kostole sv. Kataríny. Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15.00 hodine – vianočnými mini trhmi, súčasťou ktorých bude živý betlehem.

V areáli Mestského hradu počas vianočných mini trhov spríjemní sviatočnú náladu živým betlehemom Detský folklórny súbor Dukátik pri Základnej umeleckej škole J. L. Bellu v Kremnici s ľudovou hudbou Majerovcov.

Slávny rodák

Jozef Benci svojim neobyčajne zvučným a farebným hlasom zaujal najmä veľkými verdiovskými basovými postavami nielen poslucháčov domácich operných scén, ale aj v rôznych okolitých i vzdialených krajinách sveta (Brazília, Čína, Japonsko). V Slovenskom národnom divadle je angažovaný v ťažiskových basových úlohách svetovej opernej tvorby. Intenzívne sa venuje aj koncertnej činnosti.

Ján Vladimír Michalko je výrazným predstaviteľom organového interpretačného umenia na Slovensku i v zahraničí. Okrem toho je profesorom organovej hry, má zásluhy na záchrane a propagácii vzácnych historických organov na Slovensku, je aktívny v publikačnej, scenáristickej a kompozičnej oblasti. V pestrej palete adventného koncertu predstavia títo dvaja interpreti aj skladby z posledného spoločného albumu.

Hráme o 6 lístkov

Po lístkoch na adventný koncert za len tak zaprášilo. U nás si ich ale ešte dokážete vysúťažiť. Voľný lístok na koncert, ktorého cena na mieste je 10 eur, môžete získať za jedinú odpoveď.

Súťažná otázka: Kremnický rodák Jozef Benci zaujal nielen na domácej opernej scéne, ale i v zahraničí. Kde napríklad? (3 krajiny)

Správne odpovede nám posielajte na e-mailovú adresu ziar@global24.sk do piatka (2.12.2016) 18:00 hod. K odpovedi nezabudnite uviesť aj celé meno a telefónne číslo, aby sme mohli výhercov čo najrýchlejšie kontaktovať.

Viac info o koncerte a vstupeknách na na www.muzeumkremnica.sk

Koncert na hrade sľubuje nezabudnuteľný zážitok
3
Galéria
Zdroj: Múzeum mincí a medailí
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM