Správy

Využívate obchádzkovú trasu pri Muráni? Pozor, platí tam nový harmonogram

Mimo určeného harmonogramu je podľa BBSK umožnený prejazd vozidlám Lesov SR a záchranných zložiek, tiež autobusom a v nevyhnutných prípadoch i ďalším.

Ilustračný obrázok k článku Využívate obchádzkovú trasu pri Muráni? Pozor, platí tam nový harmonogram
Zdroj: TASR

Pre úpravu obchádzkovej trasy medzi Muráňom a Muránskou Hutou v Revúckom okrese na nej platí nový harmonogram prejazdu. Informovala o tom hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Len s povolením

„Spevnenie výhybní, krajníc, montáž zvodidiel a lokálne opravy vozovky, to sú práce, ktoré aktuálne prebiehajú na dočasnej obchádzkovej trase medzi Muráňom a Muránskou Hutou, ktorá vedie cez Národný park Muránska planina. Na trase, ktorou môžu prechádzať len vozidlá s povolením, preto až do ukončenia prác platí nový harmonogram prejazdu,“ ozrejmila Štepáneková.

Nový harmonogram

Ako pokračoval Peter Ošvát, vedúci výrobného strediska spoločnosti Skanska SK, ktorá je dodávateľom, v smere od Muránskej Huty je premávka umožnená v čase o 7.45 hod. „Následne je to v časoch o 9.45, 12.45, 15.45 a 16.45 hod., potom už každú hodinu. V opačnom smere to je v časoch o 8.15, 11.15, 14.15, 15.15 a 17.15 hod., potom už každú hodinu,“ konkretizoval.

Mimo určeného harmonogramu je podľa BBSK umožnený prejazd vozidlám Lesov SR a záchranných zložiek, tiež autobusom a v nevyhnutných prípadoch i ďalším. Ukončenie prác na obchádzkovej trase je predbežne naplánované na 29. novembra.

Ako vyzerali poškodené úseky ciest II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou a III/2845 medzi Revúcou a Muránskou Zdychavou si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM